PROFESOR SPAVAO SA UČENICOM I TO U KUĆI U KOJOJ JE ŽIVEO SA DEVOJKOM! Majka tinejdžerke ŠOKIRALA izjavom

Zanimljivosti

PROFESOR SPAVAO SA UČENICOM I TO U KUĆI U KOJOJ JE ŽIVEO SA DEVOJKOM! Majka tinejdžerke ŠOKIRALA izjavom 

Bivša devojka prosvetara otkrila je šta su sve slali jedno drugom njoj iza leđa

Profesor matematike iz jedne srednje škole u Škotskoj suspendovan je nakon što je otkriveno da je spavao sa učenicom (18) i to u kući u kojoj je živeo sa devojkom.

Ros Spital (32) je, kako je istraga utvrdila, makar u dva navrata imao odnose iza leđa partnerke Kim Smit, prenosi San. On je izbrisan iz registra prosvetnih radnika makon što je otkriveno više od 800 mejlova koje je razmenio sa učenicom.

Međutim, javnost je posebno iznenadila činjenica da je u njegovu odbranu pred Generalnim većem nastavnika Škotske stala majka tinejdžerke.

– U svakom trenutku je pokazivao kredibilitet i profesionalizam u svojoj ulozi. Njegovo ohrabrenje omogućilo je učenicima da veruju u sebe – navela je majka u svedočenju pred ovim telom.

Ona je takođe rekla da nije zabrinuta zbog odnosa njene ćerke i Spitala jer misli da su u “stabilnoj vezi”.

Uprkos njenoj intervenciji, Veće je odlučilo da Spitala izbriše iz registra. Utvrdili su da je “pao znatno ispod standarda koji se očekuju od licenciranog profesora i stoga nije sposoban da predaje“.

Nadzornom telu je rečeno da je Spital prvi put poljubio tinejdžerku kada je ostala da mu pomogne da sredi svoju učionicu u aprilu 2019. U jednom mejlu, Spital je pitao devojku da li joj je zabavno, pitajući je da mu to opiše ako jeste.

Njegova tadašnja devojka otkrila dopisku, uključujući gole slike, na njihovom zajedničkom računaru.

Spital je Veću rekao da je i dalje u vezi sa tinejdžerkom, ali je priznao da je njegovo ponašanje “potpuno neprihvatljivo”. On je takođe rekao da se stidi svojih postupaka i otkrio da sada radi kao dostavljač.

– Svakodnevno razmišljam dok sedim u svom kombiju o tome gde bih bio da nisam pravio glupe greške. Doneo sam te odluke koje sam doneo u periodu od pet do šest nedelja i sramota me je. Koristim semafor metod. Stani, razmisli pa onda deluj.

On je na kraju svedočenja obećao da takav prekršaj više nikada neće ponoviti. (espreso.co.rs)