Suzana pronađena MRTVA bez odeće, zločinac se uspešno krio: Tri decenije kasnije slučaj je rasvetljen

Svijet

Suzana pronađena MRTVA bez odeće, zločinac se uspešno krio: Tri decenije kasnije slučaj je rasvetljen

Tužilaštvo navodi da je slučaj repen zahvaljujući modernoj tehnologiji

Muška osoba uhapšena je zbog s*ksualnog napada na ženu čije je telo pronađeno “delimično obučeno” u blizini kontejnera iza restorana u Vajldvudu u ubistvu koje se dogodilo pre 32 godine.

Džeri Rosado (62) iz Melvila uhapšen je u petak zbog s*ksualnog napada na tada 20-godišnju Suzanu Negersmit, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u gradu Džersi Šor, saopštilo je tužilaštvo okruga Kejp Mej.

Rosado bi tri decenije kasnije mogao da se suoči sa dodatnim optužbama kako se istraga nastavi, rekli su tužioci.

Negersmit iz okoline Njujorka, bila je na odmoru u obalskom gradu sa svojim prijateljima za vikend za Dan sećanja. Obdukcija je pokazala da je bila žrtva s*ksualnog napada.

Hladni slučaj je konačno rasvetljen nakon što je nova tehnologija omogućila organima za sprovođenje zakona da uporede uzorak DNK pronađen na Suzaninom telu sa Rosadom nakon decenija poređenja uzorka sa osobama od interesa sa negativnim rezultatima, saopštilo je tužilaštvo.

– Mnogi profesionalci za sprovođenje zakona i tužioci radili su na rešavanju ovog slučaja u poslednje 32 godine i njihov zajednički predani napor, u kombinaciji sa poboljšanjima u DNK tehnologiji i genetskoj genealoškoj analizi, doveo je do ovog dugo čekanog hapšenja – naveo je okružni tužilac Kejpa Mej Džefri H. Saterlend.

Rosado se tereti za drugostepeno krivično delo seksualni napad. Ako bude proglašen krivim, preti mu kazna do 10 godina zatvora. (objektiv.rs)