Silvija ceo život posvetila sećanju na POKOJNU ĆERKU: Sada je stigla još jedna užasna sudbina

Zanimljivosti

Silvija ceo život posvetila sećanju na POKOJNU ĆERKU: Sada je stigla još jedna užasna sudbina

Do poslednjeg daha bila je posvećena osnovanoj fondaciji i podizanju svesti ljudi

Silvija Lankaster, majka ubijene Sofi Lankaster, koja je stradala pre 17 godina pokušavajući da spase svog dečka, preminula je.

Silvija je nakon smrti ćerke osnovala Fondaciju Sofi Lankaster, neumorno radeći na podizanju svesti o štetnosti zločina iz mržnje.

Sofi (20) i njenog partnera Roberta Maltbija napala je grupa tinejdžera dok su šetali parkom jer im se nije svideo način na koji su se obukli.

Sofi su išutirali nasmrt dok je držala glavu svog dečka u naručju, pokušavajući da ga zaštiti od brutalnih udaraca.

Ubica Rajan Herbert je imao 16 godina kada je osuđen na doživotnu kaznu za ovaj užasan zločin, prenosi Lancs Live.

Međutim, u martu ove godine Odbor za uslovni otpust odlučio je da on može biti pušten nakon što je odležao “samo” 15 godina iza rešetaka.

Silvija je tada rekla da je razočarana preporukom i rekla da je pravosudni sistem izneverio njenu ćerku.

Vest o Silvijinoj smrti objavljena je na Instagram nalogu Fondacije.

– Ovo je najteže napisati. Sa velikim šokom i nevericom objavljujemo da je Silvija Lankaster preminula. Umrla je rano jutros u bolnici Blekburn. Patila je od lošeg zdravlja poslednjih nekoliko godina, ali njena smrt je bila iznenadna i neočekivana. Silvija je imala tako moćnu životnu snagu, ne možemo zamisliti svet bez nje – stoji u opisu.

– Nakon Sofinog brutalnog ubistva, Silvija je uložila svoju energiju u podizanje svesti ljudima iz alternativnih subkultura i kreiranje obrazovnih programa za borbu protiv predrasuda i netolerancije. Neumorno je radila na borbi protiv netačnih i užasnih stereotipa koji prečesto dovode do nasilnih predrasuda i promovisala je kulturu slavljenja razlika, nešto što vodi ka sigurnijim zajednicama za sve nas – dodaje se.

Takođe se navodi da je Silvija bila neustrašiva i da se nakon smrti ćerke do poslednjeg atoma snage borila za ono u šta je verovala.

Silviji je počast na Instagram stranici Fondacije odata uz njen omiljen moto “Ljubav i svetlost”. (objektiv.rs)