Branio devojci da poseti bolesnu majku i pretio joj GROBOM: Nakon toga uradio je nešto još JEZIVIJE

Svijet

Branio devojci da poseti bolesnu majku i pretio joj GROBOM: Nakon toga uradio je nešto još JEZIVIJE

Nikom ne dopire do razuma zašto ga je trpela sve ovo vreme

Lukas Roberts (23) terorisao je svoju partnerku zbog toga što je posećivala majku dok se borila sa rakom, a za to koristio je aplikaciju “Pronađi me” da je proveri i objavio njen “veoma intiman” snimak na Snapchatu.

Njih dvoje su se upoznali još kad subili tinejdžeri, a vremenom je Lukas postao arogantan i bahat prema devojci, kojoj je redovno pretio.

Sada mu kroz glavu prolaze i samoubilačke ideje i mora da uzima antidepresive, prenosi Manchester evening news.

Nesrećna devojka je oko tri godine bila podvrgnuta njegovoj torturi i bujici verbalnog zlostavljanja, kao i nasilja, pošto ju je posesivni Roberts redovno pratio u stopu i morao je da zna gde se nalazi u svakom trenutku. Njen odnos sa majkom je i dalje “nategnut”, jer je ispričala kako sebi “nikada ne bi oprostila” što nije bila uz majku dok je bila na hemoterapiji.

Roberts je za dlaku izbegao zatvor nakon što je priznao da je pokazao kontrolisano i prisilno ponašanje. Par se prvi put upoznao na Fejsbuku kada je Roberts imao 16, a ona 15 godina. Kasnije su se lično upoznali i započeli vezu koja je u početku bila srećna, rečeno je pred sudom u Mančesteru.

No, ubrzo nakon toga Roberts je počeo da pokazuje svoje psiho izlive i ljubomoru, a takođe se rugao i omalovažavao je svoju devojku pred drugima. Kada je pohađala maturu u srednjoj školi, bila je uznemirena jer se plašila da će Roberts postati ljubomoran jer su ostali dečaci tamo.

Roberts joj je rekao da će raskinuti s njom ako stavi puder i poradi na tenu, kao što su mnoge njene drugarice uradile za taj događaj. Tokom večeri više puta ju je kontaktirao, zahtevajući da zna s kim je i šta radi.

Kada je dobila posao medicinske sestre u vrtiću u Didsberiju, Roberts joj je rekao da ga zove na pauzama. Kasnije se zaposlio u istom vrtiću, gde je radio oko mesec i po dana. Tvrdio je da ga je ona ohrabrila da se prijavi jer bi dobila bonus ako ostane na toj funkciji nakon probnog roka, ali je postojao i “neki element njene provere”, rekao je sudija.

Robertsova je postajala sve represivnija i osećala se zarobljenom” u vezi, rekli su tužioci.

Mladić je takođe imao i pojedine brutalne ispade, kada joj je upućivao podle pretnje. kako prenose mediji, rekao joj je da će “dovesti nekoliko momaka u kombi da je siluju”, kao i da će “iskopati grob njene bake i strpati je u njega”.

Roberts bi se često izvinio za svoje ponašanje i ona bi to prihvatila, ali ubrzo bi potom sve bilo jovo nanovo.

Takvu torturu nije mogla da trpi prijateljica devojke koja je pozvala policiju nakon što je Roberts bio nasilan prema svojoj devojci.

Kasnije je njena majka dobila rak, a nakon što ju je posetila, Roberts se “požalio da je bila predugo odsutna”.

– Želela je češće da posećuje majku, ali to nije učinila iz straha da ne iznervira Robertsa. Po povratku kući, Roberts ju je jednom prilikom ošamario – rekao je tužilac Brajan Berlajn.

O ovom slučaju progovorila je i sama žrtva.

– Stidim se što gledala svoju mamu kako prolazi kroz hemoterapiju i gubi kosu, a da i dalje nisam tu za nju. Nikada sebi to neću oprostiti. Lukas je bio tako bezdušan u vezi toga – rekla je ona.

Roberts joj je jednom prilikom kupio iPhone i rekao da bi trebalo da ga koristi samo da bi ga kontaktirala. Koristio je telefonsku aplikaciju “Pronađi me” da bi je pratio jednom prilikom dok je bila u kupovini.

Kasnije je zahtevao od nje da mu pošalje intimne gole snimke sebe, koje je kasnije objavio na Snepčet grupi prijatelja kako bi joj se osvetio nakon što su raskinuli.

Nakon raskida i najkon što je našla novog dečka, Roberts je uzeo nož i pokušao da se ubije, ali ga je ona jedva sprečila u tome.

Međutim, u nedeljama nakon toga, Roberts je počeo da maltretira svoju bivšu i njenog novog partnera, preteći mu, a jednom prilikom se pojavio ispred njene kuće.

Njegov advokat rekao je da je Roberts imao teško detinjstvo i da mu je to proizvelo opsesivno-kompulsivne poremećaje, kao i da se pokajao zbog svega i da je na psiho terapijama i lekovima.

Osuđen je, međutim, uslovno na dve godine zatvora, a izrečena mu je zabrana prilaska dotičnoj devojci. (objektiv.rs)