MOŽE DA NAS DOVEDE U NEPRIJATNU SITUACIJU : Ovih 5 namirnica mogu da riješe problem jutarnjeg zadaha

Zdravlje

MOŽE DA NAS DOVEDE U NEPRIJATNU SITUACIJU : Ovih 5 namirnica mogu da riješe problem jutarnjeg zadaha

Pored ovih svakodnevnih higijenskih navika, postoje još nekoliko prirodnih rešenja.

Sok od ananasa

Ananas je bogat antioksidantima i preporučljivo je da se nakon obroka popije jedna čaša ovog soka. Umjesto soka možete pojesti svjež ananas, ali se zadah u ustima uklanja tek nakon što ga žvaćete oko minut, minut i po. Nakon toga isperite usta svježom vodom.

Jogurt

Jogurt sadrži probiotike koji uništavaju i bakterije u ustima. Jedna šolja jogurta ujutru na prazan stomak je odlična preventiva i vrlo uspješno uklanja jutarnji zadah u ustima.

Ukoliko volite ovaj mliječni napitak, jogurt dijeta je jedan razlog više da ga svakodnevno imate u svom jelovniku.

Mljeko

Ukoliko ste jeli luk i smeta vam njegov neprijatan miris, možete ga otkloniti ako popijete šolju punomasnog mlijeka.

Narandža

Sjećate se, spomenuli smo da jutarnji zadah u ustima eliminiše pljuvačka. Interesantno je da vitamin C podstiče proizvodnju pljuvačke, a voće poput narandže je bogato ovim vitaminom.

Pored toga narandža sadrži vitamine koji podižu imunitet, hrani organizam potrebnim vitaminima i daje mu snagu da se bori protiv virusa.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je veoma efikasan za uklanjanje jutarnjeg zadaha. Privremeno uklanja neprijatan miris i osvježava dah, zdrav je i možete ga piti više puta dnevno pa i njime započeti dan umjesto kafe. Čajevi su još jedan prirodni način da podignete imunitet i ojačate organizam. (novi.ba)