NIJE MOGLA DA ZATRUDNI, A ONDA JOJ JE LEKAR UČINIO NAJVEĆU USLUGU: Nakon toga, bebe su IZLETALE IZ NJE

Zanimljivosti

NIJE MOGLA DA ZATRUDNI, A ONDA JOJ JE LEKAR UČINIO NAJVEĆU USLUGU: Nakon toga, bebe su IZLETALE IZ NJE 

Posle 3 godine pokušaja da ostane u drugom stanju, Hana Marton iz Ohaja prihvatila je sugestije lekara i rezultat je bio neverovatan.

Hana Marton (23) i njen godinu dana stariji suprug Džejkob oduvek su želeli veliku porodicu. Posle 3 godine pokušaja da ostane u drugom stanju, Hana je počela da se pribojava da nikada neće postati mama.

Na preporuku lekara počela je da korosti lekove za stimulaciju ovulacije. Rezultat je bio neverovatan i porodica se brzo proširila.

Šok kod lekara

Hana, koja sa suprugom živi u Ohaju, nije ni slutila da će joj lekovi za stimulaciju ovulacije doneti neverovatnu sreću. Naime, ona je bila ubeđena da ne može da zatrudni. Posle brojnih ispitivanja i razgovora sa lekarima, odlučili su da započnu tretman stimulacije ovulacije uz pomoć lekova. Hana je saznala da je u drugom stanju, a ubrzo je usledio šok kada su joj doktori rekli da u stomaku nosi čak 5 beba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hannah Merton (@quintupletmama)

Ona ne krije da je bila skroz zaprepašćena, posebno što su joj doktori govorili da ima male šanse čak i za trojke.

– Lekari su mi govorili da imam izuzetno male šanse da rodim trojke, niko nije pominjao četvorke, a kamoli petorke. Kada sam saznala da nosim 5 beba bila sam u potpunom šoku – ispričala je Hana za britanski Miror.

Porođaj pre vremena

Hana se porodila pre vremena u 25 nedelji trudnoće i na svet donela tri devojčice i dva dečaka. Bebe su na rođenju imale izmedu 1,3 i 1,4 kg i odmah su smeštene na intenzivnu negu. Jedno vreme proveli su u inkubatoru da bi uspeli da prežive.

Roditelji su im nadenuli imena Filomena, Evangelina, Meredit, Gideon i Eliot. Na žalost, Meredit je preminula 3 dana nakon rođenja usled fatalnog krvarenja u mozgu.

Gideon je imao problema sa plućima, pa je dugo bio na respiratoru, ali se oporavio i 5 meseci kasnije pridružio se kući bratu i sestrama.

– Dovesti ih kući bilo je istovremeno neverovatno i zastrašujuce. Nije bilo više monitora, respiratora i bolnićke sobe, a briga o bebama bila je prepuštena meni i Džejkobu. Gideon i danas ima problema sa disanjem, a Evangelina ima cerebralnu paralizu. Ali, za nas je to izazov i idemo dan po dan – dodala je Hana.

Pune ruke posla

Ona i njen suprug ne kriju da imaju pune ruke posla, ali su presrećni što imaju veliku porodicu.

– Brinuti o 4 bebe je prilično neuredno, haotično, glasno i ludo. Stalno je neki haos iako kuću čistim non-stop. Ljudi uvek komentarišu kako imam pune ruke posla i definitivno je tako. Postoje trenuci kada se pitam kako ću, za ime Boga, uopšte uspeti da sve postignem – rekla je kroz smeh Hana.

Ona i njen suprug su finansijski savetnici, a četvorke su nedavno proslavile drugi rodendan. Hana ističe da je stalna vriska i galama u kući ni najmanje ne smeta, jer je i sama odrasla u velikoj porodici sa sedmoro braće i sestara. (espreso.co.rs)