OVO POVRĆE UKLANJA SAV VIŠAK MASTI SA STOMAKA: Ali morate ga spremiti na ovaj način, ovako ćete skinuti višak sala u rekordnom roku

Zdravlje

OVO POVRĆE UKLANJA SAV VIŠAK MASTI SA STOMAKA: Ali morate ga spremiti na ovaj način, ovako ćete skinuti višak sala u rekordnom roku

Pokušaj da se izgubi salo na stomaku može biti frustrirajući proces, ali ne može se požuriti. Gubitak visceralne masti, koja je štetna vrsta masti koja se nalazi oko vaših abdominalnih organa, zahtjeva stalnu promjenu načina života i navika u ishrani.

Na primjer, uključivanje više vlakana i proteina, ograničavanje potrošnje trans masti i dodanog šećera i vežbanje po redovnom rasporedu mogu biti odličan početak.

Ako je vaš cilj da izgubite salo na stomaku, ne postoji nijedna čudesna hrana koja bi to mogla da učini. Više se radi o malim promjenama u vašoj ishrani i rutini vežbanja kako biste živjeli zdrav, uravnotežen način života. Jedan od načina na koji to možete da uradite je uključivanje više povrća u svaki vaš obrok.

Povrće je bogato vlaknima i drugim vrednim hranljivim materijama i mineralima, što ga čini važnom hranom koju treba da uključite u svoju rutinu ishrane. Najbolje povrće koje će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve gubitka težine i smanjite masnoću na stomaku je spanać! On je pun hranljivih materija, što ga čini veoma hranljivim i zdravim za vaše tijelo, obiluje vitaminima, mineralima i antioksidansima – svi oni su povezani sa smanjenjem masnog tkiva na stomaku.

Pored toga, spanać je niskokalorično povrće, ali i veoma bogato vlaknima. Konzumiranje vlakana pomaže da se osjećate sito i sprječava prejedanje. Vlakna takođe pomažu u varenju i apsorpciji hrane, što će pomoći da vaš metabolizam bude pod kontrolom. Pored visokog sadržaja vlakana, spanać je takođe prepun proteina. A da biste dobili najveće povećanje proteina, neki preporučuju da ga jedete kuhanog, jer jedna šolja kuvanog spanaća iznosi oko 5 grama proteina, a jedna šolja sirovog spanaća ima manje od jedan. (novi.ba)