Pljuvali je i tukli zbog KOSE, sad joj se život TOTALNO promenio: Može da uradi nešto što niko nikad nije

Ispovijesti

Pljuvali je i tukli zbog KOSE, sad joj se život TOTALNO promenio: Može da uradi nešto što niko nikad nije

Životnu priču je otkrila kao poruku mladima da ne padaju u depresiju zbog bilo kakvog ponižavanja

Lepota je u različitostima, samo što to većina kasno shvati. Britanka kojoj su nasilnici u školi zagorčavali život jer je riđokosa, postala je finalistkinja takmičenja lepote, a sada se nada da će postati i prva riđokosa koja će predstavljati Englesku na izboru za Mis sveta.

Za Džesiku Ešli Gagen iz Skelmersdejla u Lankaširu period školskih dana bio je noćna mora. Drugovi iz razreda svakodnevno su je ismevali, gađali je stvarima, pljuvali, pa čak i udarali zbog boje njene kose.

U nekoliko navrata kosu su čak pokušavali i da joj zapale, te je Džesika većinu vremena provodila u toaletu.

– Ručala sam u školskim toaletima jer uglavnom kada bih pokušala da sednem sa nekom od devojaka, one bi ustajale i ostavljale me samu – prisetila se Džesika, prenosi Liverpul eho.

Ipak, odlučila je da pokaže kako njena kosa treba i može da bude izvor nečeg lepog. Nakon što se prijavila u manekensku agenciju, njeno samopouzdanje je raslo, a dogurala je i do takmičenja za Mis Engleske, gde je prošle godine postala prva pratilja.

– Nekad sam se jako ljutila zbog svega, ali sada sam odlučna da pokažem deci koja se suočavaju s istim da to neće trajati zauvek – rekla je ona.

Džesika sada nastoji da postane prva riđokosa devojka koja će predstavljati Englesku na ovogodišnjem izboru za Mis sveta, a za početak prijavila se na izbor za Mis Liverpula.

– Nisam spominjala maltretiranje tokom prošlogodišnjeg takmičenja jer verujem da negativne stvari treba ostaviti u prošlosti, ali s obzirom na to da nikada nije postojala riđokosa Mis Engleske, stvari su se promenile. Osećam da je važno edukovati ljude o tome s čim se riđokose osobe suočavaju i ohrabriti decu koja prolaze kroz isto – priznala je Džesika.

Ona je počela da se baviti manekenstvom kada je imala 18 godina, a tada je potpisala ugovore sa više agencija. Danas je studentkinja aero-svemirskog inženjerstva na Univerzitetu u Liverpulu.

Takođe, pomogla je u prikupljanju više od 6.000 funti za lokalne dobrotvorne organizacije, a prikupila je sredstva i za organizaciju “Beauty with a Purpose”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica Ashley Gagen (@jessicaashley_)

Finale za Mis Liverpula, gde je ona finalistkinja, održaće se 25. avgusta. (objektiv.rs)