SVAKO JUTRO I VEČE UZIMAJTE OVU MOĆNU MJEŠAVINU: Za 7 dana imaćete imunitet jak kao stijena! (RECEPT)

Zdravlje

SVAKO JUTRO I VEČE UZIMAJTE OVU MOĆNU MJEŠAVINU: Za 7 dana imaćete imunitet jak kao stijena! (RECEPT)

Maslinovo ulje, bijeli luk i med su odlična kombinacija koja blagotvorno djeluje na cijeli organizam.

Svi znamo koliko pojedinačno bijeli luk, med i maslinovo ulje imaju prednosti za naš organizam. Ali, kada spojite te 3 namirnice dobijate odličan domaći lijek koji će poboljšati vaš imuni sistem.

Uzimanje ovih namirnica na prazan stomak sigurno poboljšava vaše cjelokupno zdravlje.

Zdravstvene prednosti bijelog luka

Poznato je da je bijeli luk moćan dodatak ishrani koji se pokazao posebno snažnim u borbi protiv infekcija, efikasno štiti od patogenih bakterija, virusa i parazita otpornih na lijekove, a takođe je dobar i protiv gljivičnih infekcija, a tada je najbolji kada se konzumira svjež. U kuhanom obliku je bolji za zaštitu krvnih sudova.

Ovaj prirodni antibiotik sadrži vitalne enzime i antioksidante. Neki od njih su – formiranje zdravih kostiju i vezivnog tkiva, metabolizam kostiju, apsorpcija kalcijuma, kao i pravilno funkcionisanje štitne žlijezde. Bijeli luk sadrži i 17% dnevne vrijednosti vitamina B6, 15% vitamina C, kao i količine kalcijuma, fosfora i selena.

Zdravstvene prednosti meda

Med je ljekovita hrana koja hidrira kožu, leči rane, ubrzava proces zarastanja… Može se koristiti za pripremu sirupa protiv kašlja, a poboljšava i varenje.

Redovna konzumacija ovog proizvoda ima dosta prednosti. Neke od njih su brži oporavak nakon treninga, više energije, bolji san, bolje pamćenje, gubitak kilograma… Pročitajte i kako da napravite sirup od oraha i meda koji će vam poboljšati rad štitne žlijezde i pročistiti jetru.

Zdravstvene prednosti meda

Med je lekovita hrana koja hidrira kožu, liječi rane, ubrzava proces zarastanja… Može se koristiti za pripremu sirupa protiv kašlja, a poboljšava i varenje. Redovna konzumacija ovog proizvoda ima dosta prednosti. Neke od njih su brži oporavak nakon treninga, više energije, bolji san, bolje pamćenje, gubitak kilograma… Pročitajte i kako da napravite sirup od oraha i meda koji će vam poboljšati rad štitne žlijezde i pročistiti jetru.

Koristi od maslinovog ulja

U zdravstvenom smislu maslinovo ulje smanjuje rizik od nekih vrsta karcinoma, smanjuje loš holesterol i na taj način – rizik od kardiovaskularnih bolesti, poboljšava pritisak, usporava starenje ćelija.

Priprema:

Uzmite 1 čen bijelog luka i sitno ga isjeckajte.
Dodajte jednu kašiku meda i jednu kašiku maslinovog ulja.
Promiješajte i pojedite smjesu.
Uradite to svakog jutra i večeri i za samo nedelju dana osjetićete se bolje!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)