Lekari su mislili da devojku bole LEĐA zbog sedenja: Onda je ginekolog NAPIPAO nešto ogromno

Ispovijesti

Lekari su mislili da devojku bole LEĐA zbog sedenja: Onda je ginekolog NAPIPAO nešto ogromno

Bila je kod nekoliko lekara, ali je uzrok svojih tegoba otkrila slučajno

Mlada majka iz SAD saznala je da bol u njenim leđima nije prozrokovan lošim držanjem, kako je pretpostavila, već tumorom veličine bebine glave u dnu kičme.

Eli Čendler (25) je prvi put je primetila bol nakon što je rodila blizance. Za tabloid San je rekla je da je nekoliko puta išla kod lekara, ali su joj kazali da pije analgetike i kupi jastuk za podršku.

Lekari su mislili da je to bila posledica nepravilnog sedenja za stolom, ali je Eli ipak otišla kod ortopeda koji na rentgenskom snimku nije premetio ništa. Međutim, nekoliko nedelja kasnije je njen ginekolog osetio ogromnu masu.

Nakon hitnih testova, dijagnostikovan joj je retki tumor džinovskih ćelija od 14 centimetara u dnu kičme, koji je porastao toliko brzo da joj je bio potreban kateter.

Sada je čekaju meseci meseci intenzivnog lečenja, uz injekcije za smanjenje tumora. Cilj je da se na kraju podvrgne rizičnoj operaciji, kako bi se tkivo uklonilo.

– Kada sam otišla na pregled karlice, doktorka je krenula uradi ispitivanje i rekla da ne može jer oseća nešto unutra. Uradila je rektalni pregled i rekla da to može da oseti i tamo, bila je prilično velika masa – ispričala je devojka.

Eli kaže da je istog dana otišla na ultrazvuk, a sutradan na CT skener, nakon čega su joj potvrdili da ima tumor. Onda je njeno stanje krenulo da se pogoršava.

– Bol je u tom trenutku bio toliko jak da nisam mogla da spavam niti da sedim, vozila sam se na posao i nekoliko dana sam plakala u autu jer me je jako bolelo. Onda sam primljena u bolnicu na oko nedelju dana gde su mi uradili biopsiju. Rezultat je potvrdio tumor džinovskih ćelija, koji nije kancerogen – kazala je ona.

Zbog mesta na kojem izrastao tumor je imao dovoljno prostora da raste pre nego što je osetila prve simptome. Inače, ovaj tip tumora je učestaliji kod mlađe populacije, od 20 do 50 godina. (objektiv.rs)