Ceo grad se okreće za ovim TAKSISTOM: Ne mogu da veruju šta mu ŽIVI na krovu (VIDEO)

Svijet

Ceo grad se okreće za ovim TAKSISTOM: Ne mogu da veruju šta mu ŽIVI na krovu (VIDEO)

Taksista iz Indije Mahendra Kumar (48) odlučio je da posadi vrt na krovu svoje autorikše pre dve godine tokom toplotnog talasa. Sada je njegovo vozilo hit na ulicama Nju Delhija, a mušterije i prolaznici vole da se slikaju pored neobične atrakcije.

Bašta ne samo da hladi vozilo, već takođe deluje umirujuće, pišu lokalni mediji. Ona sadrži više od 20 različitih vrsta začinskog bilja, povrća i drugih biljaka. Mahendra je čak zasadio zelena salatu, paradajz i proso u svojoj jedinstvenoj bašti, koja je postala sjajna reklama. Prvo stavio prostirku na krov, zatim vreću, a preko je dodao zemlju sa humusom. Biljke zaliva dva puta dnevno kako bi ostale zelene i zdrave.

– Pre oko dve godine sam dobio ovu ideju na vrhuncu letnje sezone. Mislio sam da ako mogu da uzgajam neke biljke na krovu, to će ohladiti moj auto i pomoći putnicima da se izbore sa vrućinom. Sada je kao prirodni klima uređaj. Moji putnici su toliko srećni nakon vožnje da nemaju ništa protiv da mi plate dodatnih 10-20 dolara – rekao je Kumar za AFP.

Kreativnost ovog vozača oduševila je internet, pa ga ljudi redovno zasipaju pohvalama na društvenim mrežama Mnogi klikću na fotografije sa Kumarovom baštom, dok ga kolege taksisti pitaju za savet. (objektiv.rs)