Policajka odvela zatvorenika na PREGLED: Nakon toga nastala je DRAMA kakvu zatvor ne pamti

Svijet

Policajka odvela zatvorenika na PREGLED: Nakon toga nastala je DRAMA kakvu zatvor ne pamti

Američka policija traga za odbeglim zatvorenikom optuženim za ubistvo i policajkom čuvarkom koja mu je, nagađa se, pomogla u bekstvo iz zatvora.

Kejsi Vajt i zatvorska službenica Viki Vajt poslednji put viđeni su u petak ujutro u zatvorskom okrugu Loderdejl u Alabami.

Viki je tada rekla kako zatvorenika vodi na procenu mentalnog zdravlja, no drugi službenici su tek kasnije shvatili da pregled nikad nije bio niti zakazan. Policija veruje kako je čuvarka pomogla Kejsiju u organizaciji bekstva i izdala nalog za njeno hapšenje, prenosi BBC.

– Gospođa Vajt prošog meseca je prodala svoju kuću i govorila kako želi da ode da živi negde blizu plaže – rekao je u petak na konferenciji za novinare šerif okruga Loderdejl, Rik Singlton.

Petak, dan kad je par nestao, trebalo je da bude njen posljednji dan na poslu. Iako imaju ista prezimena, zatvorenik i čuvarka nisu u srodstvu.

Vlasti Kejsija Vajta smatraju “naoružanim i izuzetno opasnim”, a strahuju da dotični sad ima pristup i službenom pištolju.

Nakon što je rekla da ga vodi na lekarski pregled, automobil Viki Vajt pronađen je na parkingu tržnog centra, a istog popodneva zatvorski službenici shvatili su kako Kejsi nije vraćen u pritvor, dok nisu mogli da uspostave kontakt sa koleginicom.

– Verujemo da je Viki Vajt učestvovala u organizaciji bekstva. Je li to učinila svojevoljno ili je na neki način bila prisiljena, nismo sigurni – rekao je šerif Singlton.

Američke vlasti sad nude nagradu do 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja Kejsi Vajt i Viki Vajt.

Šerif Singlton je ranije rekao kako je gospođa Vajt na ovom poslu već 25 godina i da je nekoliko puta bila izabrana za radnicu godine. (objektiv.rs)