Zatvorenik se žalio da se ne oseća dobro i odjednom izgubio SVEST: Uzrok smrti NIKO živ ne može da utvrdi

Svijet

Zatvorenik se žalio da se ne oseća dobro i odjednom izgubio SVEST: Uzrok smrti NIKO živ ne može da utvrdi

Zatvorenik koji je napisao poruku u kojoj je rekao da se osećao loše samo nekoliko trenutaka pre nego što je pronađen mrtav u svojoj ćeliji, umro je prirodnom smrću, pokazala je istraga.

Lijam Loson (28) pronađen onesvešćen i pognut za svojim stolom u svojoj ćeliji zatvora Halu, pošto se ranije žalio na ubrzanje srca, znojenje i vrtoglavicu.

Nakon istrage, porota od 12 ljudi odlučila je da nije bilo ništa sumnjivo u vezi sa Lijamovom smrću, kao ni dokazi da se radi o samoubistvu.

U istrazi je prethodno saslušan forenzički patolog dr Majkl Parsons koji je priznao da ne može da kaže šta je tačno uzrokovalo smrt 28-godišnjaka.

Dr Parsons je rekao u istrazi da nema dokaza o traumi ili bilo kakvim lekovima ili drugim supstancama u njegovom sistemu koji bi objasnili njegovu smrt. Zaključio je da je zatvorenik umro prirodnom smrću, ali nije mogao tačno da kaže kako je umro.

Dr Parsons je bio zabrinut da je možda postojalo neko osnovno, ali neotkriveno stanje srca i čak je preduzeo korak da upozori Lijamovu porodicu da se testira na takvo stanje, ali su rezultati pokazali da su negativni.

Lijam je osuđen na pet godina zatvora zbog podmetanja požara sa namerom da dovede u opasnost život nakon što je zapalio plastični sanduk ispred vrata svog komšije u Beverli Roudu.

Lijamova porodica, koja nije mogla da prisustvuje saslušanju, napisala je emocionalnu počast koja je pročitana na istrazi.

– Lijam je bio izuzetno inteligentan i voleo je sport. Njegov humor je bio jedinstven i nasmejao bi sve. Takođe je voleo prirodu i često bi izlazio u šetnje. Dobio je mnoge nagrade, uključujući fudbal i karate. Imao je crni pojas u karateu sa 11 godina. Takođe se bavio tehnologijom i pravio je sopstvene kompjutere. Slomljeni smo i nema veće tragedije od gubitka deteta. Naši životi su se zauvek promenili – navela je njegova porodica. (objektiv.rs)