Ostavio auto kod mehaničara, ne sluteći da se desiti HOROR: Vlasnik vozila završio pred sudom

Svijet

Ostavio auto kod mehaničara, ne sluteći da se desiti HOROR: Vlasnik vozila završio pred sudom

Postoji mogućnost da ni kriv, ni dužan snosi posledice

Čovek iz Mičigena koji je ostavio svoj automobil u automehaničarskoj radnji radi zamene ulja i rotacije guma tužen je nakon što je njegovo vozilo bilo “umešano” u smrt jednog od zaposlenih u zastupstvu.

Serhio Enrike Dijaz-Navaro je odvezao svoj crveni Vrangler  u salon “Chrisler Jeep Dodge”, a na automobilu je radio 19-godišnji tehničar za podmazivanje Danijel Tompson.

Nakon što je servis završen, vozilo je “nagnulo napred” dok je mladi zaposlenik pokušao da njime upravlja, prignječivši 42-godišnjeg mehaničara Džefrija Hokinsa o kabinet, pokazuju sudski zapisi.

Tompson je spustio džip sa lifta, a zatim pokušao da upali automobil i pusti ga da radi u praznom hodu kako bi se uverio da nema curenja ulja oko filtera, navodi se u sudskim spisima.

– Tompson je posegnuo u vozilo i pritisnuo kočnicu desnom nogom, držeći drugu nogu na podu. Pritisnuo je dugme za pokretanje. Kada se vozilo nije pokrenulo, skinuo je nogu sa kočnice i pritisnuo pedalu kvačila. Ponovo je pritisnuo dugme za start. Ovaj put je džip krenuo. Izvukao je nogu iz kvačila, i dalje stojeći ispred vozila. Vozilo je krenulo napred – ističe se.

Hokins je prebačen u bolnicu, gde je podlegao povredama, navodi Kanzas Siti Star .

Dijaz-Navaro i Tompson su tuženi pred okružnim sudom u Mičigenu u martu 2021.

Advokat Dejvid Feminineo, koji zastupa Hokinsovu imovinu, rekao je za FOX 2 da Tompson nije znao da vozi ručni menjač vozila i da nije imao dozvolu. Advokat je takođe rekao da se zastupstvo ne može tužiti zbog pravnog standarda koji sprečava zaposlenog da tuži svog šefa zbog nemara, što bi u ovom slučaju bilo angažovanje nekoga ko nije trebalo da vozi.

Zbog toga što se incident dogodio na poslu i uključivao je dvoje zaposlenih, šef ne može da bude tužen, napominje FOX 2.

Dijaz-Navarov advokat rekao je da planira da se bori protiv ovog slučaja na suđenju kasnije ovog meseca. (objektiv.rs)