RADILI SU OVO SA SINOM, PA IM SOCIJALNA ZAKUCALA NA VRATA: “Uništavaju nam ŽIVOTE, gde im je GRANICA?”

Svijet

RADILI SU OVO SA SINOM, PA IM SOCIJALNA ZAKUCALA NA VRATA: “Uništavaju nam ŽIVOTE, gde im je GRANICA?”

Roditelji iz Kentakija privukli su negativnu pažnju nakon što su šestogodišnjeg sina poveli na maraton kako bi zajedno trčao sa njima. Socijalna služba zbog anonimnih pritužbi nenajavljeno se pojavila u njihovom domu kako bi istražila slučaj.

Ben i Kimi Karford objavili su fotografiju sina Rejnera sa maratona na Instagramu, a ubrzo potom se pojavila socijalna služba kako bi proverila šta se sve desilo u Sinsinatiju početkom meseca kada su roditelji odveli dečaka na maraton.

„Juče je Socijalna služba došla u naš dom nenajavljena kako bi intervjuisali sina, roditelje, baku i deku. Ovo je zastrašujuće jer se sa detetom razgovora bez prisustva roditelja, protiv njihove volje i njegov odgovor je ključan faktor koji će se odraziti na konačnu odluku službe“, napisala je porodica u zvaničnom saopštenju na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kami and Ben Crawford (@fightfortogether)

Advokat Stiv Frenzen, iz okruga Kampbel, potvrdio je za jutarnji program televizije „ABC“ da Socijalna služba u Kentakiju je posetila Krafordove, ali da za sada nije doneta nikakva odluka.

Porodica Karford koja vodi Jutjub i Instagram kanal postala je glavna tema u medijima nakon objave u kojoj su objasnili da je sin trčao na „Flying Pig“ maratonu i da je „dao fizički sve od sebe, ali da je tražio da sedne i odmori na svakih tri minuta“, piše britanski „The Guardian“.

„Plakao je i išao polako. Morali smo da mu obećamo da će dobiti nekoliko listova čipsa kako bi došao do cilja i fotografisao se sa nama. Danas je dobio svoju nagradu“, piše u objavi na kojoj je sin Karfordovih drži čips.

Porodica je rekla da je na maratonu bilo još petoro dece koja su bila ispred njih i završila maraton sat vremena ranije. Ostali su pri svom stavu da je u redu što su poveli sina na maraton bez obzira na negativne reakcije.

Majka je je u video-zapisu rekla da su ih optužili da su fizički maltretirali dete, što po njenim rečima nije istina.

„Ako ste videli fotografiju koja je zabeležena na cilju, svi se držimo za ruke“, dodajući da je njen sin imao izbor da odustane ili da pobegne.

„Ne znam da li treba da budem besan. Verujem da ljudi rade ono što najbolje mogu. Niko ne želi da uništi namerno nečiji život, ali opet gde je granica“, rekao je otac Ben Kraford.

Izvršni direktor maratona Iris Simpson Buš preuzeo je potpunu odgovornost što je dečak učestvovao na maratonu. (espreso.co.rs)