DOKTORKA UPOZORILA NA GREŠKU KOJU SVI PRAVITE TOKOM BRIJANJA: Zbog OVOGA vam DLAKE postaju GUŠĆE!

Zdravlje

DOKTORKA UPOZORILA NA GREŠKU KOJU SVI PRAVITE TOKOM BRIJANJA: Zbog OVOGA vam DLAKE postaju GUŠĆE!

Dermatolog ističe i da ovi proizvodi koji nisu namenjeni brijanju mogu da oštete i sečiva na brijačima, što znači da će veoma brzo postati neupotrebljivi

Većina ljudi pravi ovu grešku prilikom brijanja, zbog čega dlake vremenom postaju gušće.

Kada se tuširate i shvatite da bi trebalo da obrijete noge ili uklonite dlačice ispod pazuha, verovatno ćete da posegnete za kupkom ili šamponom i da ih natrljate na noge.

Ali, napravićete grešku!

Najčešće greške prilikom brijanja Dermatolog dr Anita Starnam kaže da ni gel za tuširanje, ni šampon ili balzam, ne mogu da zamene penu za brijanje.

Tačnije, zbog ovih proizvoda ne možete da se obrijete dobro, tako da kad završite koža ostane glatka.

„Brijanje ima i efekte pilinga, zato je važno da koristite proizvode koji su napravljeni da rade zajedno za brijačem, kako bi sečivo lakše klizilo, kako biste smanjili trenje i rizik od iritacije i posekotina“, kaže ona.

„Ukoliko ne koristite penu već neke druge proizvode prilikom brijanja, ti proizvodi će ‘obložiti’ dlačice, koje će vremenom postati deblje i biće vam teže da ih obrijete“.

Dermatolog ističe i da ovi proizvodi koji nisu namenjeni brijanju mogu da oštete i sečiva na brijačima, što znači da će veoma brzo postati neupotrebljivi. Osim toga, veće su šanse da ćete se poseći.

Drugim rečima, ako pokušavate da uštedite novac time što nećete da kupujete penu za brijanje, već umesto toga koristite kupku koju već imate, pravite grešku, jer ćete verovatno češće morati da menjate brijače.

Dermatolog savetuje da za brijanje koristite penu ili kremu namenjenu za to, kao i da pre toga uradite piling kože kako biste uklonili ćelije mrtve kože i sprečili urastanje dlaka. Nakon brijanja, nanesite losion ili kremu koja će hidrirati kožu. (espreso.co.rs)