NAPRAVITE SAMI TEČNOST ZA PRANJE ZUBA: Uklanja sve bakterije, a miris je FANTASTIČAN (RECEPT)

Zdravlje

NAPRAVITE SAMI TEČNOST ZA PRANJE ZUBA: Uklanja sve bakterije, a miris je FANTASTIČAN (RECEPT)

Vodite računa o zdravlju zuba i redovno posećujte stomatologa

Oralna higijena podrazumeva, osim korišćenja paste za zube, upotrebu i tečnosti koja uklanja bakterije i osvežava dah.

Takođe, vrlo je važno da koristite interdentalne četkice ili konac za zube kako biste uklonili ostatke hrane i detaljno očistili zube.

Ipak, kada su u pitanju tečnosti za ispiranje usta, trebalo bi da izbegavate one koje sadrže alkohol u sebi.

Kada se čisti kamenac i uklanjanju naslage iz “džepova” na desnima, kao i posle drugih stomatoloških intervencija, prepisuju se preparati na bazi hloraheksidina. On pomaže u borbi protiv paradontopatije. Međutim, ako ne želite da trošite novac na vodice za ispiranje usta, možete da iskoristite recept stomatologa Džouni Foćer za kućnu mešavinu koja uklanja bakterije i održava zube zdravim.

Potreban vam je troprocentni hidrogen, koji treba razblažiti vodom u razmeri 1:2. Po želji, dodajte i nekoliko kapi ekstrakta nane i dobićete i prelep, osvežavajući ukus. Ovu mešaviRECnu možete koristiti do četiri puta dnevno.

Deluje blagotvorno na desni i smiruje upalu, uništava bakterije i dospeva do svih površina u usnoj duplji, uključujući i one koje ne možete čistiti četkicom. Pritom, izbeljuje zube i leči ranice na sluzokoži.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (espreso.co.rs)