Nije spavala noću ŠEST GODINA: Progovorila o poteškoćama kroz koji prolazi, ali sama je tako htela

Ispovijesti

Nije spavala noću ŠEST GODINA: Progovorila o poteškoćama kroz koji prolazi, ali sama je tako htela

Ne pribegava metodama “pusti ga neka plače”

Nedostatak sna, naročito u noćnim satima, najveći je izazov sa kojim se moraju suočiti novopečeni roditelji.

No, jedna majka troje dece, koja je odbila da pokuša da nauči svoje mališane da spavaju, kaže da se ni sama nije naspavala punu noć već šest godina.

– To je apsolutno iscrpljujuće – kazala je Ejmi Mistri (41) o svom rasporedu spavanja sa troje male dece.

Srećom, njena najstarija ćerka Herijet (6), sada spava celu noć, ali njena četvorogodišnja Tili ustaje rano, dok njen sin Alfi (1), može da bude budan svakih 30 minuta tokom cele noći, izveštava MyLondon.

– Ne spavam mnogo. Iskreno govoreći, nikada nisu posebno dobro spavali, ali trenutno je glavna nevolja moje 17-mesečno dete: da je bilo četiri buđenja svake noći to bi bila spektakularna noć. On je prilično često budan, ponekad na svakih pola sata. Ne ostaje budan predugo, ponekad je to i do 20 minuta, ili povremeno može biti budan nekoliko sati tokom noći – kazala je Ejmi.

Uprkos tome što se bori sa nedostatkom sna, Ejmi koja živi u britanskom Sidenhemu i dalje odbija da trenira svoju decu da spavaju. Ne sviđa joj se ideja da ih “pusti da se isplaču”, brinući se da to čini decu prilično stresnom ako su ostavljeni da se sami smiruju tokom noći i anegdotski zna da neka deca savršeno dobro spavaju bez ikakvih trening spavanja.

– Želim stalno m budem roditelj, a ne samo tokom dana – rekla je ona.

Postoji širok spektar metoda treninga za spavanje koje možete izabrati u različitim fazama bebinog razvoja, a istraživanja sugerišu da kratki periodi plača u noći nemaju štetne dugoročne efekte na dete.

No, Ejmi preferira praktično roditeljstvo kako tokom dana, tako i noću i nikako se ne slaže sa tehnikama “pusti bebu neka se isplače”. (objektiv.rs)