Umrla pre dve godine, a sada je našli kako SEDI za STOLOM: Svi su u šoku, ministarka dala potresnu izjavu

Svijet

Umrla pre dve godine, a sada je našli kako SEDI za STOLOM: Svi su u šoku, ministarka dala potresnu izjavu

Vlasniku kuće bilo sumnjivo kad je video neurednu baštu

Marinela Bereta (70) pronađena je mrtva sedeći na kuhinjskom stolu, gde je umrla dve godine ranije u okrugu Prestino u italijanskom gradu Komo.

Policija je pronašla mumificirane ostatke Italijanke kako još sedi na kuhinjskoj stolici na kojoj je umrla pre više od dve godine.

Bereta, koja je došla iz obližnje opštine Erba, navodno nije imala nikog od rodbine i prodala je svoju kuću, ali je nastavila da živi tamo pod ugovorom o plodouživanju.

Novi vlasnik, neimenovani Švajcarac, alarmirao je policiju nakon što su mu komšije rekle da je drveće u bašti u lošem stanju.

Posumnjao je na najgore, a policija je otišla na imanje da izvrši uviđaj i unutra otkrila ostatke starije žene.

Trenutno se istražuje incident kako bi se utvrdio uzrok smrti, ali navodno je rečeno da preliminarne pretpostavke glase da je umrla prirodnom smrću i da nema tragova bilo kakve nasilne smrti.

Nije jasno kako je njeno telo postalo mumificirano, ali prirodna mumifikacija, iako retka, može se desiti u situacijama ekstremne hladnoće, suše ili nedostatka kiseonika.

Elena Boneti (47) italijanska ministarka za porodicu i jednake mogućnosti kazala je da ono što se dogodilo gospođi Marineli Bereti u Komu koja ju umrla potpuno zaboravljena, opterećuje savest.

– Sećanje na njen život je dužnost zajednice koja želi da se drži zajedno. Ne smemo da ograničavamo svoje horizonte na privatno i da se vratimo na lečenje međusobne veze. Briga jednih o drugima je iskustvo porodica, institucija i naših građana. Niko ne treba da bude sam – navela je Boneti. (objektiv.rs)