Danijelina misija je da USREĆI maturante: Zbog onoga što radi, mnogi joj SKIDAJU kapu

Zanimljivosti

Danijelina misija je da USREĆI maturante: Zbog onoga što radi, mnogi joj SKIDAJU kapu 

Bila je pogođena činjenicom da ima zaista mnogo loše situiranih učenika

Žena iz Istočnog Jorkšira pokrenula je pokret koji donira svečanu matursku odeću manje srećnim i siromašnim dečacima i devojkama nakon što je slučajno našla rezervnu haljinu za deveruše.

Danijele Hantington (27), objasnila je da će se udati kasnije tokom godine i slučajno je naručila dodatnu haljinu za deverušu. Ne želeći da propadne, odlučila je da se obrati lokalnoj školi koja bi mogla da je pokloni lošije situiranoj maturantkinji da je nosi na maturskoj večeri.

Pitala je školu da li postoji sistem za učenike koji ne mogu da priušte matursko odelo i bila je razočarana kada joj je rečeno da će nastavnici sakupiti novac da finansijski pomognu dosta njih.

Danijele je odlučila da mora postojati bolji način da se pomogne studentima i krenula je u svoju misiju.

– Nije delovalo fer da se svelo na nastavnike da pomognu učenicima. Proverila sam da li postoje neke dobrotvorne organizacije koje to rade, ali to su bile međunarodne stranice koje nisu delovale baš lične. Tada sam odlučila da otvorim Fejsbuk stranicu pod nazivom: “Reci da maturskoj haljini”, gde ljudi mogu da nas kontaktiraju da besplatno dobiju odelo ili haljinu za matursko. Došla sam iz jednoroditeljskog domaćinstva i znam da bi moja mama zaista cenila ovako nešto kada bih išla na matursko – navela je Danijele i dodala:

– S obzirom na to da se troškovi života povećavaju, sve je teže priuštiti mnogo stvari i zaista volim da pomažem ljudima i želim da uradim nešto pozitivno za zajednicu. Niko ne bi trebalo da propusti matursko veče jer ne može sebi da priušti haljinu ili odelo – istakla je.

Ideja je da svako kome je potrebna odeća za maturu može da se javi bilo preko Fejsbuk stranice ili svoje lokalne škole.
Ova mlada devojka uspela je da pomogne nekolicini mladih ove godine da pronađu maturske haljine i odela i još uvek dobija donacije.

Danijele trenutno ima izbor od preko 75 haljina i odela koji su joj ljubazno donirani u svrhu davanja nekome kome su potrebniji. To uključuje kombinaciju potpuno novih i već nošenih deveruša, prigodnih i maturskih haljina u odličnom stanju, kao i brojna odela. (objektiv.rs)