Dobila OTKAZ posle dva dana na poslu: Brutalno se osvetila DIREKTORKI, a samo ju je čudo spaslo zatvora

Svijet

Dobila OTKAZ posle dva dana na poslu: Brutalno se osvetila DIREKTORKI, a samo ju je čudo spaslo zatvora

Recepcionarka je optužena nakon što se “sofisticirano” osvetila svom bivšem poslodavcu.

Loren Arafat (30) radila je u jednom spa centru u Betliju, ali je bila otpuštena posle samo dva dana rada, jer su je šefovi ocenili kao nezainteresovanu za posao.

Iako je njeno vreme tamo bilo izuzetno kratko, sud je saslušao kako je Arafat u znak osvete izbrisala 211 termina iz sistema za rezervacije banje.

Nakon što se prijavila u softverski sistem spa centra, promenila je svoje ime u ime drugog zaposlenog i obrisala podatke za manje od sat vremena, uprkos tome što je sudu rekla da je “operisana od tehnologije”.

Arafat je bila otpuštena jer se ponašala bahato, nezainteresovano za posao i na ivici bezobrazluka.

– Optužena je otišla, a zatim se prijavila na sistem koristeći svoj ajfon i izbrisala brojne sastanke, nakon čega je poslovanje bilo obustavljeno na određeno vreme – navodi se pred sudom.

Iako Arafat nije dala nikakav komentar, ona je priznala krivicu za krivično delo po članu 3 Zakona o zloupotrebi računara – neovlašćene radnje sa namerom da se naruše, ili sa nesmotrenošću da se naruši rad računara.

Sudija Sajmon Batist presudio je da je Arafatovo otkazivanje tolikog broja termina “dovelo do finansijskog gubitka” banje, dodajući da je ona “očigledno motivisana osvetom”.

Dao joj je “jednu šansu” da izbegne zatvor, ali samo ako završi 250 sati neplaćenog rada i 15 dana rehabilitacije.

Bivša recepcionerka je takođe predmet petogodišnje zabrane prilaska, što znači da joj je zabranjeno da direktno ili indirektno kontaktira Pirsa tokom tog perioda. (objektiv.rs)