Oliver saznao da mu je DEDA PEDOFIL, pa učinio nešto što je porotu pred sudom ostavilo bez teksta

Svijet

Oliver saznao da mu je DEDA PEDOFIL, pa učinio nešto što je porotu pred sudom ostavilo bez teksta

Dvadesetpetogodišnji muškarac nasmrt je izbo svog dedu prikovanog za krevet nakon što je saznao za optužbe za s*ksualno zlostavljanje dece protiv penzionera, saopštio je sud.

Ben Oliver iz Bekslihita u južnom Londonu optužen je za ubistvo Dejvida Olivera (74) u svojoj kući u obližnjem Motingemu

Porotnicima u Old Bejliju je rečeno da je postao “veoma ljut” nakon što je nekoliko meseci ranije saznao da je njegov deda optužen za s*ksualno zlostavljanje devojčica, koje je uznemirilo tamošnju javnost.

Za 74-godišnjaka je takođe rečeno da je maltretirao svoju suprugu i imao vanbračne veze, ali je postao nepokretan nakon što je pre nekoliko godina doživeo moždani udar, prenosi Metro.

Tužioci su rekli da je mlađi muškarac takođe postao “uznemiren i ljut” nakon “teškog” vaspitanja, a da je i sam bio osuđen za s*ksualne delikte nad devojkom kada je imao 15 godina.

On je nakon osude poslat u pritvor za mlade, a pušten je u septembru rečeno je sudu.

Ujutro kada je došlo do incidenta, 25-godišnjak je rekao da je iznenada uzeo kuhinjski nož, ušao u spavaću sobu svog dede i brutalno ga nekoliko puta izbo nožem u glavu.

Tužilac Luis Mebli rekao je porotnicima da je žrtva usmrćena dok je bespomoćno ležala u krevetu, u svojoj spavaćoj sobi na prvom spratu kuće.

– Bio je više puta izboden i posečen nožem po licu, a posebno po vratu, koji je efektivno bio rasečen. Bio je to brutalan napad, očigledno izveden sa namerom da se on ubije – kazao je tužilac.

Mlađi muškarac je odmah ispričao baki šta je uradio i ne poriče da je ubio dedu, dodao je tužilac.

Gospodin Mebli je rekao da je slučaj optuženog da je on kriv samo za ubistvo iz nehata na osnovu smanjene odgovornosti, i da će porotnici morati da odmere njegovo psihičko stanje u to vreme. (objektiv.rs)