UHVATIO SUPRUGU I TAŠTU U OVOJ STVARI, PA ZATRAŽIO MOMENTALNI RAZVOD: “Bio sam šokiran”

Ispovijesti

UHVATIO SUPRUGU I TAŠTU U OVOJ STVARI, PA ZATRAŽIO MOMENTALNI RAZVOD: “Bio sam šokiran”

Mislio je da su se složili oko toga, no neugodno se iznenadio.

Jedan je muškarac na Redditu napisao kako je besan na svoju suprugu i njenu majku jer su njihovoj kćerki promenile ime koje joj je on dao.

Kako piše Mirror, u objavi je napisao da su supruga i on imali dogovor da ne žele znati pol deteta do porođaja, te da će, ako bude žensko on dati ime, a supruga ako je muško.

Mislio je da su se složili oko toga, no neugodno se iznenadio.

Njegova žena bila je uverena da će biti dečak i porodica joj je pre porođaja dala hrpu darova za dečka, a njena je majka već isplela odeću s muškim imenom koje je odabrala. Međutim, kada je napokon stigao taj dan i kada se dete rodilo, ipak je bila devojčica.

On joj je odlučio dati ime s kojim je već duže vreme bio oduševljen, a s obzirom na to da se činilo da nema prigovora, upisao ga je i u ćerin rodni list. Godinu dana kasnije došao je s posla i zatekao suprugu i taštu kako razgovaraju o devojčici, ali su je nazivali drugim imenom.

Kada ih je pitao zašto je tako zovu, tašta mu je rekla da nije pravedno da joj je on birao ime, a to je ime baš prikladno za nju.

– Bio sam šokiran jer je to bio prvi put da je neko prigovorio za ime. Tada mi je sinulo da se moja kći povremeno uopšte nije ni odazivala jer smo supruga i ja celo vreme koristili dva potpuno različita imena. Supruga mi je predložila i da službeno promenimo ime i uskoro je izbila svađa, a rekla je da je ne podržavam i da joj uzimam pravo da da ime detetu kojega je rodila – napisao je u objavi.

Najgore od svega je, kaže, što ona želi neku čudnu, žensku verziju imena koje je htela za dečaka. Nakon svađe je ostavila njega i ćerku i otišla svojim roditeljima, a sada mu cela njena porodica zamera, a on razmišlja o razvodu.

Korisnici Reddita stali su na njegovu stranu i napisali da je ponašanje njegove supruge i njene porodice zaista neobično.

– Ne razumem zašto ste sada vi krivac. Dogovorili ste se kako birate ime, a ona je mogla reći nešto kada ste predložili ovo ime – napisala je jedna korisnica.

– Oprostite, ali ponašanje vaše žene je bizarno i uznemirujuće – dodala je druga. (espreso.co.rs)