Zbog ujeda insekta od pre 13 godina morali su da joj ODUZMU DECU: Samo jedna stvar može da joj pomogne

Ispovijesti

Zbog ujeda insekta od pre 13 godina morali su da joj ODUZMU DECU: Samo jedna stvar može da joj pomogne

Nije mogla ni da zavisi ovakav scenario

Džordža Ostin (40) upozorena je da bi mogla da izgubi obe noge zbog ujeda insekta nalik komarcu koji je pretrpela pre 13 godina.

Ona je, naime, zadobila retko stanje kože nakon što ju je ugrizao insekt za desnu nogu dok je kosila travnjak.

Lekari sada kažu da će možda morati da joj amputiraju obe noge nakon što je pretrpela po život opasan napad sepse.

Bivša pomoćnica administratora doživela je naizgled bezazlen ujed dok je kosila travu u svojoj kući u Eseksu.

Ugriz nikada nije zarastao, a dve godine kasnije Džordži je dijagnostikovana pioderma gangrenozum, retko stanje kože koje izaziva bolne čireve.

– U agoniji sam već 13 godina. U jednom trenutku sam mogla da vidim tetive nogu. Postoji rizik da će mi amputirati noge, ali lekari se nadaju da bi sepsa mogla da se zaleči, tako da bih umesto toga mogla da dobijem plastičnu operaciju. Samo se nadam da će rane zarasti – navela je nesrećna žena.

Ona je tri nedelje provela u bolnici Basildon nakon što je hitno prebačena tamo sa sepsom i padom u komu na 12 dana.

Lekari joj sada stavljaju obloge na potkolenice, koje su skoro precrtane od bolnih čireva.

Džordža je rekla da joj je, tek kad ju je ugrizao insekt, imala male rupice na nogama koje počele da postaju sve veće i veće.

– Jedan ujed nikada nije zarastao. Kada sam otišla kod doktora rekli su da je sve u redu, ali je postajao sve veći i veći. Dve godine kasnije mi je dijagnostikovana pioderma gangrenozum. Bila sam samo jedna od tih nesrećnika – kazala je ona.

Džordža ima dvoje dece od 12 i 16 godina, koja su smeštena u socijalnu zaštitu jer je zdravlje njihove majke počelo da se narušava, a vlasti su zaključile da njeno zdravlje automatski povlači to da ne može da brine o njima.

Njena sestra Pejdž Ostin, koja ju je podržavala, rekla je da je Džordža najjača osoba koju poznaje i da je bila stub porodice. (objektiv.rs)