FRIZERKA JOJ BUKVALNO SPASILA ŽIVOT: Zbog ove IZRASILNE joj se UMALO DESIO HOROR

Ispovijesti

FRIZERKA JOJ BUKVALNO SPASILA ŽIVOT: Zbog ove IZRASILNE joj se UMALO DESIO HOROR

Ova žena je priznala kako joj je šišanje spasilo život, ali doslovno. Nakon što joj je frizerka otkrila čudnu izarslinu.

Naime devojka po imenu Li King je otišla na friziranje kod svoje prijateljice Riči Džesi koje je otkrila jednu vrlo zabrinjavajuću izraslinu iza njenog uveta.

Zbog boje te izrasline Li i njena prijateljica Riči su u početku mislile da je u pitanju samo trag od flomastera njenog sina Lukasa, pošto po njenim rečima obožava da je švrlja po celom telu i da je ovog puta jednostavno zaboravio da izbriše.

Mada pošto šara nije uspela da se skine, Li je odlučila da poseti doktora i vidi u čemu je stvar.

Lekari su ovoj 43-godišnjoj mami saopštili da ima vrlo retku pojavu mladeža po imenu “plavi nevus”.

“Dermatolog je jednom pogledao i rekao nam da je to plavi nevus, pa ako za 30 godina svoje karijere nikada to nije video.” rekla je Li. “Stvarno me je uplašio.”

Ali nakon svega Li je ipak srećna što je mladež na vreme otkriven, s’obzirom da je vrlo brzo rastao pa je mogao da lako postane maligni.

“Plavi nevus se razvio na veličinu 24mm u roku od šest meseci, i sve što tom brzinom raste na tvojoj glavi može da bude vrlo opasno” rekla je Li.

Šta je plavi nevus?

Mladeži koji se nazivaju “nevusi” mogu se pojavljivati na vašoj koži u raznim oblicima, veličinama i bojama. A jedna od tih vrsta je upravo i “plavi nevus” koji je upravo dobio ime po svojojn plavoj boji. Iako su vrlo neobični, i naizgled benigni, kao i svaki mladeži i oni mogu da vam naprave velike probleme.

Svi mladeži koji se razviju nakon 30 godine prema rečima Healthline mogu postati vrlo zabrinjavajući, pa zaista treba povesti računa o njima. Dakle, ako imate plavi naevus ili drugi mladež koji vam se pojavio nakon 30. godine, preporučujemo vam da posetite svog lekara. (espreso.co.rs)