Kako je Mina Vrbaški postala medicinska sestra? Direktorka klinike priznala sve, evo da li zadrugarka daje injekcije pacijentima!

Showbizz

Kako je Mina Vrbaški postala medicinska sestra? Direktorka klinike priznala sve, evo da li zadrugarka daje injekcije pacijentima!

Velika prašina digla se u javnosti otkako se saznalo da se učesnica “Zadruge” zaposlila u jednoj poznatoj privatnoj klinici.

Mnogi su se iščuđavali i pitali se kako je moguće da neko ko nema diplomu medicinske škole obavlja posao medicinskog tehničara, a tim povodom mediji su kontaktirali dr Draganu Stojmenović, direktorku klinike u kojoj je zaposlena Mina Vrbaški.

Na pitanje koji su to kriterijumi na osnovu kojih je učesnica “Zadruge” Mina Vrbaški dobila posao u klinici, uzme li se u obzir da nema odgovarajuću stručnu spremu za pružanje medicinskih usluga, kao i da li samostalno obavlja vađenje krvi, priključivanje infuzija, davanje injekcija i vakcina, dr Stojmenović je za Pink.rs odgovorila:

– Mina je kod nas bila angažovana na poslovima zakazivanja, evidentiranja pacijenata i naplate usluga pruženih u našoj ustanovi, za šta medicinska sprema nije potrebna. Njen rad ni u kom slučaju nije uključivao pružanje medicinskih usluga pacijentima, za to je zaduženo isključivo medicinski obrazovano osoblje. (ekskluziva.ba)