MISLILI SU DA SU UDOMILI PSA, A ONDA SE DESIO ŠOK: Morala da reaguje služba za DIVLJE ŽIVOTINJE! Moglo je da se završi KOBNO

Svijet

MISLILI SU DA SU UDOMILI PSA, A ONDA SE DESIO ŠOK: Morala da reaguje služba za DIVLJE ŽIVOTINJE! Moglo je da se završi KOBNO

Jedna porodica iz Amerike je odlučila da pruži dom ljubimcu, ne sluteći da su zapravo udomili divlju životinju, kojota.

Kada su primetili da životinja koju su doneli kući nije pas, porodica se obratila za pomoć organizaciji za divlje vrste. Organizacija je prvo u saradnji s Odeljenjem za javno zdravlje Masačusetsa proverila da li kojot možda ima besnilo. Utvrdili su da je s te strane sve u redu, pa su prešli na sledeći korak, rehabilitaciju.

Organizacija je otkrila da su nedavno primili još jedno mladunče kojota pa će ih, nakon što ih vakcinišu, zajedno odgajati.

– Trudimo se da im pružimo što je moguće više prirodnog vaspitanja i radićemo na tome da ponovimo osnovna ponašanja i veštine koje uče od mame i tate – naveli su iz organizacije.

Iako je priča dobila srećan kraj, situacija je mogla biti drugačija da je kojot imao besnilo. Tada bi mladunče, ukoliko je izgrebalo ili ugrizlo one koji su ga pronašli, morali da uspavaju.

– Uvek podstičemo ljude da se obrate stručnjacima pre nego što sami intervenišu – dodali su. (Kurir.rs/ Srbija danas)