Pukla BRUKA posle svadbe: O NESVAKIDAŠNJEM događaju bruje komšije, svekrva poručila samo jedno

Ispovijesti

Pukla BRUKA posle svadbe: O NESVAKIDAŠNJEM događaju bruje komšije, svekrva poručila samo jedno

Poznato je da u poslednje vreme mnogi parovi koji se odluče da naprave svadbu obično svojim gostima kažu šta da im donesu na poklon

Vreme kada su se na svadbe nosili uređaji za kuću, posteljine i tanjiri je odavno prošlo. Danas se, na venčanja, uglavnom nose koverte s novcem, a o događaju na jednom veselju priča se već nedeljama.

Poznato je da u poslednje vreme mnogi parovi koji se odluče da naprave svadbu obično svojim gostima kažu šta da im donesu na poklon, a praksa kaže da je to uglavnom novac. Naime, kako su se već održala mnoga venčanja o mnogim svadbama i veseljima se i dalje priča. Tako se o jednom veselju priča i mesec dana kasnije.

– Bili smo na jednoj svadbi kod prvih komšija koji žive preko puta naše kuće. Čuli smo da na poklon mladenci žele da im gosti donesu novac, pa smo tako i uradili. Koliko sam mogla da vidim na proslavi većina zvanica je donosila koverte koje je ubacivala u jednu kutiju koja je bila tik pored mladenaca. Veselje je bilo prelepo.

U koverti 20 dinara

– Međutim, nakon svadbe čula sam priče po komšiluku kako je mladoženjina majka pričala da im se nije isplatilo to što su pravili svadbu jer je većina gostiju u koverte stavljala po 20, 30 i 40 evra, bukvalno samo da plate stolicu – kaže prva komšinica mladenaca.

– Pre dva dana je svratila kod mene da popije kafu. Mene te priče nisu zanimale, ali ona je sama započela tu temu koju je proširila po celom komšiluku. Bilo mi je malo neprijatno. Kaže da je bruka što su u nekoliko koverata bez potpisa našli po 20 dinara – dodaje prva komšinica mladenaca.

– Takođe kaže i da je sramota to što više od polovine koveri nije bilo potpisano pa ne znaš da li su ti 20 evra dali komšije, prijatelji ili neki bliži rod. Šokirala sam se tim pričama. Ćutala sam, ali sam se zapitala zašto tako ogovara goste ko je koliko stavio u kovertu. Verovatno je stavio ko je koliko imao u ovim teškim vremenima.

– Onaj ko je rod, kum, pobratim sigurno je stavio više. Pa ne pravi se svadba zbog para. Saglasna sam sa tim da jeste sramota to što je neko stavio 20 dinara u kovertu i došao na svadbu.

– To je nepoštovanje mladenaca. Isto tako ne možeš da nateraš nekoga da se potpiše na koverti ako to ne želi. Ne treba praviti svadbu zbog para, a nažalost većina porodica tako radi. Na mojoj svadbi su nekada sve koverte bile bez potpisa. Koliko vidim danas se to i te kako gleda i zamera ako ništa ne piše – zaključila je svekrva. (objektiv.rs)