Trudnica se slomila i ZAPLAKALA, ali od sreće: Njena priča zvuči NEMOGUĆE, ali se ipak dogodila

Zanimljivosti

Trudnica se slomila i ZAPLAKALA, ali od sreće: Njena priča zvuči NEMOGUĆE, ali se ipak dogodila

Kara je doživela tri spontana pobačaja, a onda zatrudnela dok je bila trudna

Jedna 30-godišnja Amerikanka rodila je identične blizance nakon što je zatrudnela u trudnoći.

Neverovatan fenomen koji se desio Kari Vinhold iz Teksasa je opisan kao „superfetacija”, retka situacija kada se još jedna jajna ćelija oslobađa i oplođuje kada je žena već trudna. Pogađa oko 0,3% žena u svetu, ali u većini slučajeva, druga beba umire tokom trudnoće.

Kara je doživela tri pobačaja pre nego što je dva puta zatrudnela. Zbunjena svojim retkim stanjem, posetila je svoju doktorku da bi joj pojasnila šta se dešava.

– Ona (doktorka) je rekla da sam najverovatnije dvaput imala ovulaciju, izbacila dve jajne ćelije i da su se oplodile u različito vreme, u razmaku od oko nedelju dana. Sto posto sam uverena da je to bilo čudo zbog svega što se desilo na mom putu do trudnoće – rekla Kara za agenciju SWNS.

Ona i njen suprug Blejk dočekali su svoje prvo dete Vajata 2018. Međutim, kada su planirali da prošire svoju porodicu, Kara je doživela tri spontana pobačaja. Iako se plašila da ponovo zatrudni, nije izgubila nadu, da bi u martu 2021. saznala je da je trudna.

Samo dve nedelje kasnije, kada je otišla kod lekara na svoje sedmonedeljno skeniranje, ultrazvuk je pokazao da zapravo očekuje dve bebe.

– Slomila sam se u suzama i plakala. Bila sam preplavljena emocijama, zbunjena, ali veoma srećna. Moj muž je bio u šoku – rekla je Kara, prenosi Metro.

Beba Kolson Vinhold i njegov mlađi brat Kejden su, prema lekarima, začeti u razmaku od nedelju dana. (objektiv.rs)