‘Usvojila sam sina, a kako je rastao shvatila sam da jako liči na mog muža’: Poslala uzorke na analizu i saznala gorku istinu

Ispovijesti

‘Usvojila sam sina, a kako je rastao shvatila sam da jako liči na mog muža’: Poslala uzorke na analizu i saznala gorku istinu

Kako je rastao i sada kad ima sedam godina, članovi porodice i prijatelji su uvijek komentarisali kako jako liči na drugu našu djecu i nisu mogli da vjeruju da je usvojen.

Čak sam se i ja šalila da je on možda sin mog muža, na šta se on uvijek smejao’, prisjetila se žena pišući na Redditu

Kada je 41-godišnjoj majci rečeno da, poslije tri kćerke i sina, zbog zdravstvenih problema neće moći da ima još djece, odmah se dogovorila sa mužem da peto po redu usvoje. Tek godinama kasnije, kada je dječak kojeg su usvojili malo porastao, otkrila je šokantnu istinu.

U vrijeme kada su razgovarali o usvajanju, njen muž Dave je živio u inostranstvu. Predložio je svojoj supruzi da razmotre međunarodno usvajanje i pripremio papirologiju, sa čim se ona odmah složila. Ubrzo u dom sedmočlane porodice stigao je i osmi član, dječak Kalen.

– Kako je rastao i sada kad ima sedam godina, članovi porodice i prijatelji su uvijek komentarisali kako jako liči na drugu našu djecu i nisu mogli da vjeruju da je usvojen. Čak sam se i ja šalila da je on možda sin mog muža, na šta se on uvijek smejao – prisjetila se žena pišući na Redditu.

Međutim, dok je važne dokumente premještala u novi sef, nešto u vezi sa papirima za usvajanje odjednom joj se učinilo čudnim, pa je poslala uzorke muža i dječaka na DNK analizu. Rezultati su pokazali da je Dave zaista Kalenov biološki otac.

– Volim ovog klinca svim srcem, ali muka mi je od toga da znam da me je moj muž prevario, a zatim mi podvalio Kalena kao neko slučajno dijete koje smo usvojili. Ostaću u Kalenovom životu jer sam mu mama, ali ne mogu da podnesem da gledam Davea znajući da me je izdao i lagao. Podnijela sam zahtjev za razvod – zaključila je žena.

Ostali korisnici su joj predložili da sa mužem ode na bračno savjetovanje i riješi probleme koje ima, dok su drugi oštro osudili oca jer je krio tajnu od svoje supruge. (haber.ba)