Znao je da mu Anđela nije PRAVA majka, a onda ga je jedna poruka RASPLAKALA: Bili su tako blizu

Ispovijesti

Znao je da mu Anđela nije PRAVA majka, a onda ga je jedna poruka RASPLAKALA: Bili su tako blizu 

Mladiću su krenule suze kada ga je Holi kontaktirala preko Fejsbuka

Amerikanac iz Jute je posle dve decenije uspeo da upozna svoju biološku majku, koja mu je poslala poruku na Fejsbuku.

Bendžamin Haleberg, zamenik nastavnika u srednjoj školi, znao je od malih nogu da su ga usvojili njegovi roditelji, Anđela i Brajan Haleberg, i bio je radoznao u vezi sa svojom biološkom majkom, koju je znao smo po imenu, Holi.

– To je uvek bio veoma pozitivan razgovor. Moji roditelji su ili izražavali zahvalnost Holi ili ja pričao o tome koliko sam zahvalan za nju i kako želim da je upoznam jednog dana – rekao je 20-godišnjak na TV emisiji „Dobro jutro Ameriko“.

U međuvremenu, Holi Širer nikada nije zaboravila bebu koju je dala na usvajanje na Dan zahvalnosti pre 20 godina.

– Uvek mi je bio na umu. Još više na praznicima i njegovom rođendanu, bilo je emotivno. Stalno sam mislila na njega – rekla je Širer (36) u istoj emisiji.

Ona je tada bila mlada tinejdžerka i tri godine su Halebergovi slali pisma i fotografije. Nakon što su ažuriranja prestala i njihova agencija za usvajanje zatvorena 2014. godine, Širerina radoznalost je porasla.

Širerova je na internetu naišla na Bendžaminovu stranicu na jednoj društvenoj mreži.

– Imao je 18 godina kada sam ga našla i bila sam veoma uznemirena. Toliko toga mu se dešavalo u životu. … Poslednje što sam želela da uradim je da mu banem u život. Tako da sam samo posmatrala iz daljine – ispričala je ona.

Bendžaminu Halebergu je sve ovo bilo nepoznato, dok je godinama pričao o pokušajima da pronađe svoju biološku majku. Pisao je pisma, upisao se u registar usvojenih, pa čak i uradio DNK test u nadi da će pronaći ženu koju je poznavao samo kao Holi.

Dakle, kada mu je Širerova pre šest meseci poslala poruku na Fejsbuku u kojoj mu je poželela srećan rođendan, Halebergov svet se okrenuo naglavačke.

– Sećam se tačno mesta na kojem sam bio kada sam dobio poruku. Bio sam na poslu. Bio sam operater mašina i sećam se da sam bio na mašini broj 15 – rekao je Haleberg.

Takođe je otkrio da je sudbonosna poruka izazvala emotivnu reakciju.

– Plakao sam. Sve su to bile veoma pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao poslednjih 20 godina svog života i zamišljanje da se to konačno dešava bilo je nečuveno. Bilo je mnogo za uzeti u obzir – kazao je on.

Posle tolikog čekanja, Haleberg nije gubio vreme tražeći od majka da se sastane sa njom. Dana 21. novembra 2021. Širer i Haleberg su se konačno ponovo sreli.

Njih dvoje su takođe shvatili da posle svih ovih godina nisu bili predaleko jedno od drugog, pošto su oboje radili u bolnici “Svetog Marka” u Solt Lejk Sitiju u poslednje dve godine.

Širerova je medicinski asistent u Centru za srce u Sent Marku, dok Haleberg volontira u Odeljenju intenzivne nege za novorođenčad.

Od ponovnog okupljanja sa Širerovom i njenom porodicom, Haleberg se povezao i sa svojim mlađim polubratom i polusestrom. Pokušava da se sastaje sa Širerovom, koju pritom zove „mama“, u njenoj kancelariji bar jednom nedeljno. (objektiv.rs)