TRIKOVI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA SE RASHLADITE BEZ KLIME: Odlično će vam doći da u ljetnim danima uštedite novac!

Zanimljivosti

TRIKOVI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA SE RASHLADITE BEZ KLIME: Odlično će vam doći da u ljetnim danima uštedite novac!

Svakako je dokazano da klima uređaji nisu zdravi.

Ljetnji dani mogu da budu veoma teški a dani još pet puta gori, kada se temerature popnu i zidovi se zagriju, pa je tokom noći nemoguće zaspati.

Ukoliko nemate klima uređaj ili ga jednostavno ne koristite postoje načini da se i bez njegove upotrebe rashladite

1. Pametno postavite ventilatore u sobi

Ventilatori sami po sebi ne hlade vazduh već omogućavaju da vazduh struji svuda po sobi, zato nikako nemojte ventilator stavljati odmah pored prozora. Bolje ga postavite kod otvorenih vrata sobe ili hodnika kako bi hladniji vazduh iz hodnika uz pomoć ventilatora ulazio u sobu.

2. Kombinacija leda i ventilatora

Ako želite dodatno osvježenje ispred ventilatora stavite kanticu punu leda. Kako se on bude topio, ventilator će širiti hladan vazduh i biće mnogo prijatniji boravak u prostoriji.

3. Na prozor stavite mokru krpu

Otvoreni prozor i mokra krpa rade istu stvar kao led i ventilator. Prije nego što krenete na spavanje, širom otvorite prozor i preko njega stavite mokru krpu. Tako će u sobu umjesto toplog ulaziti nešto hladniji vazduh.

4. Spavajte u pamučnoj posteljini

Tokom toplih noći sklonite sve zaštitne prekrivače, jastuke, pokrivače i jorgane. Oni zadržavaju toplinu. Tokom ljeta su vam potrebni samo pamučni prekrivači, što tanji i laganiji. Pamuk je materijal koji propušta vazduh i prijatan je za kožu, a budući da ga ima mnogo vrsta, najbolje je da odaberete onaj od čistog pamuka.

5. Naučite tačke na tijelu koje će vas rashladiti

Bez obzira da li ćete kupiti posebne pokrivače i jastuke ili ćete staviti posteljinu u zamrzivač hladne oboge na pravom mjestu na tijelu mogu vas rashladiti za tili čas. Takve zone se nalaze iza vrata, dok ćete rashlađivanjem čela postići samo trenutno olakšanje

6. Hidrirajte se

Jedan od boljih načina kako se rashladiti tokom ljeta je da snizite temperaturu tijela tako što ćete piti što više vode. Da biste lakše zaspali pred spavanje popijte čašu vode. Nemojte da pretjerujete, jer će vam onda san naruštiti to što ćete često ustajati kako biste išli u toalet.. (novi.ba)