SVEKRVA IZ PAKLA: Dolazi im oko 8 ujutru u kuću, ako su vrata zaključana, lupa po prozorima, a jednom ih opasno IZBLAMIRALA!

Ispovijesti

SVEKRVA IZ PAKLA: Dolazi im oko 8 ujutru u kuću, ako su vrata zaključana, lupa po prozorima, a jednom ih opasno IZBLAMIRALA!

Dolazak porodice i prijatelja nenajavljeno može biti lepo iznenađenje, ali prva stvar u jutarnjim satima u nedelji možda i nije najidealnije vreme za nenajavljenu posetu (čak ni najavljeni).

Jedna žena ne zna šta da učiniti sa svojom svekrvom koja stalno dolazi bez najave, neposredno pre nego što njen muž ode na posao.

Objašnjavajući svoju nevolju na Mumsnetu, samoprozvana “privatna osoba” tvrdi da njena svekrva ima tendenciju da dođe u njihovu kuću oko 8 i 15 ujutro, samo 15 minuta pre nego što njen suprug krene na posao.

Kako je naglasila članovima foruma, nikako ne voli nenajavljene goste ni posetitelje bilo koje vrste. Stoga se bori da se prilagodi načinu na koji se roditelji njenog muža (koji žive u istom susedstvu) ponašaju, što uključuje stalne nenajavljene jutarnje posete.

Objašnjava da ne voli kad joj tako neko dođe jer joj ‘treba malo vremena da se mentalno pripremi za bilo kakve duže posete ili druženja’.

Iako je njen suprug zamolio svoju mamu da unapred nazove ili pošalje poruku, ona to i dalje ne radi, jer ne vidi razloga za to, obrazlažući da ‘ne treba pitati da dođe jer je ona njegova mama’ piše britanski Mirror.

Kada pošalje poruku, nikada ne pita je li dobro vreme za posetu već ih samo upozori da je već u autu i kod njih za par minuta.

Par je čak morao postaviti i velika bočna vrata na puteljku oko kuće jer žena ima običaj da u slučaju da joj ne otvore prednja vrata da obiđe kuću i kuca im prozore dnevnog boravka dok joj ne otvore.

Prisećajući se jednog posebno neugodnog incidenta, frustrirana snaja je napisala na Mumsnetu: ‘Prošlog leta smo imali goste koje nismo dugo videli, a ona se samo pojavila, obišla kuću, ušla na stražnja vrata i ušla unutra i pridružila nam se u boravku. Sedela je tamo sve dok joj muž nije dao znak da je vreme da ode.’

– Mislim da je to jako nametljivo, nepristojno i društveno nekulturno, ali čini se da je to uopše ne dira – napisala je.

Neimenovana žena, koja je napisala objavu pod nadimkom katrizia127, kaže da joj to ne bi toliko smetalo da razgovor nije tako jednostran u kom njena svekrva brblja o ljudima koje ona ne poznaje, nikad je ništa ne pita – ni kako si, niti što ima novog, ništa.

Sada se pita je li nerazumna što ne želi da joj svekrva navraća kad god joj se svidi. Međutim, mnogi korisnici Mumsneta su ju u potpunosti razumeli i složili se s njom o postavljanju granica u ovim odnosima.

– Samo budi iskrena. Kad sledeći put dođe, reci joj otvoreno da uživaš biti sama i da ti ne odgovara njeno stalno društvo. Reci joj da će je tvoj muž nazvati kad dođe kući s posla i dogovoriti vreme kada se porodica može okupiti – savetovala joj je jedna žena.

– Možda će reagovati kao da si ti nepristojna, ali sve dok si smirena i lepo joj objasniš u čemu je problem, za ništa što se kasnije dogodi nisi kriva. Problem je u tome što je to njoj postala navika i njena reakcija može biti burna, ali nemoj odustati! – napisao je još jedna član foruma.

– Obožavam svoju mamu, viđam je nekoliko puta nedeljno, volimo se družiti i prilično sam ekstrovertna – ali ovo što ona radi nikao ne bih podnela. Da, mi smo porodica i volimo da provodimo vreme zajedno, ali niko od nas se nikad nikome ne pojavljuje bez najave, to je potpuno neprihvatljivo ponašanje – napisala je još jedna članica.

– Previše si joj dopustila. Gle, nju nije briga što je tebi neprijatno i verovatno koristi činjenicu da si prepristojna da je izbaciš napolje ili uopše ne otvoriš vrata – napisala je članica Mumsneta.

– Vaš muž se mora pozabaviti sa svojom mamom i da se ne povlači se dok ona ne promeni svoje ponašanje. Ako to ne uspe, ozbiljno bih razmislila o preseljenju – napisala je još jedna članica. (kurir.rs)