Penzioner svakog dana BUŠI komšijama zid, razlog je bizaran: Zvali su policiju, ali je zakon jasan

Svijet

Penzioner svakog dana BUŠI komšijama zid, razlog je bizaran: Zvali su policiju, ali je zakon jasan

Zidar u penziji je ubeđen da su mu ušli pet centimetara u posed i ne odustaje od svoje namere

Mnogi od nas su imali barem jedno neprijatno iskustvo sa komšijom, ali se verovatno nisu sreli sa primerom kao sto je ovaj.

Evan Tejlor, 87, penzionisani zidar iz Kardifa bio je besan kada su njegove komšije izgradile dogradnju bašte. Majstori su zamenili njihov stari zid novim. Evan je tada stavio plakate, optužujući ih da su lopovi, a onda je otišao korak dalje.

Odlučio je da svakog dana izbuši rupu u zidu svojih komšija, i da tako nastavi sve dok se zid ne bude sam srušio, jer vlasti nisu na njegovoj strani i ne dozvoljavaju mu da zahteva od komšija da pomere zid. Penzioner tvrdi da se nekoliko centimetara zida nalazi na njegovom imanju, dok komšije tvrde da nije tako i nikako ne mogu da se slože.

– Naš komšija je izbušio rupe u našem zidu jer kaže, da se uvlači pet centimentara u njegovu baštu, on je prava noćna mora – izjavila je Holi Hel za San.

Koristio je bušilice i čekić da napravi rupe u periodu od pet meseci, a takođe je odlepio traku sa dogradnje zgrade. A kada mu je policija zaplenila alat, napisao je poruke “Vi i vaš majstor ste lopovi. “Drugi sudovi skidaju bespravne građanske radove”, “Hoćete li me tužiti”, “Ne sviđaju vam se moji znaci” su samo neke od poruka koje pisao nakon što mu je policija zaplenila alat.

Njegove komšije, bračni par sa četvoro dece uzrasta od četiri do dvadeset godina, rekli su da je zbog svađe deci bilo neprijatno, da izađu iz kuće.

Često je bušio rupe ujutru, kada članovi porodice Holi nisu bili kod kuće, ali je insistirao na tome da je zid u njegovom imanju kada su ga pitali zbog čega to radi.

– Ne znam zbog čega to radi, zašto misli da je to u njegovom vlasništvu. Moja deca su uplašena – ponavljala je Holi.

– Ne vidim zašto je to zastrašujuće kada je bušenje u našem komšiliku prihvatljivo već godinama – uzvratio je Tejlor zabrinutoj komšinici.

Gospodin Tejlor je u septembru kažnjen sa 90 funti za štetu zbog krivičnog dela, pre nego što je počeo sa znakovima. Policija je pozvana ranije ovog meseca, ali nema ovlašćenja da ih skine.

Pozvao je sud da interveniše ali su mu rekli, da je to građanska stvar, a ne za službenike. Porodica se nije odlučila za sudski postupak zbog troškova. (objektiv.rs)