Majka satima tražila sina (5), a onda ugledala UŽAS u vrelim kolima: Kasno se setila, nije mu bilo spasa

Svijet

Majka satima tražila sina (5), a onda ugledala UŽAS u vrelim kolima: Kasno se setila, nije mu bilo spasa

Lekari su samo mogli da proglase smrt dečaka

Petogodišnji dečak iz SAD preminuo je u ponedeljak popodne u vrelom automobilu nakon što ga je majka ostavila na tri sata, spremajući rođendan njegovoj sestri, prenosi Miror pisanje lokalnih medija.

Pretpostavka je da žena nije ni znala gde je dečak i da je potpuno u tom trenutku zaboravila na njega u žurbi da što pre uđe u kuću kako bi organizovala zabavu za svoju ćerku (8). Tek posle dva ili tri sata primetila je da petogodišnjaka nema i pronašla ga mrtvog u automobilu, saopštila je teksaška policija.

Navodno je mislila je da je dete u kući, ali pošto je unutra sve pretražila, izašla je do auta ispred njihove kuće u Hjustonu. Šerif okruga Haris Ed Gonzales potvrdio je da je dete umrlo nakon što je ostavljeno “nekoliko sati” na vrućini.

On je rekao da su policajci izašli na lice mesta na nešto posle 15 časova i da je pokrenuta istraga.

– Jedinice su po dolasku utvrdile da je dete (moguće od 5 godina) ostavljeno u vozilu nekoliko sati. Smrt deteta je na licu mesta konstatovana. Istražitelji su na putu na lice mesta – tvitovao je šerif odmah posle tragičnog otkrića.

Policija je saopštila da je majka otišla sa dvoje dece u prodavnicu da kupi stvari za rođendansku zabavu. Po povratku kući ona i ćerka su izašle, ali je dečak ostao vezan za svoje sedište, rekao je šerif Gonzales.

– Mama je ušla unutra, drugi sestra je takođe bila unutra, posle par sati, možda dva ili tri sata, mama je primetila da drugog deteta nema nigde, počela je da ga zove, ali bez odgovora, izbezumljeno je istrčala napolje i našla dečaka zaključanog – rekao je Gonzales na pres konferenciji.

Majka je detektivima rekla da je petogodišnjak znao kako da se otkopča i izađe iz auta, zbog čega je pretpostavila da je otišao u kuću.

Šerif je dodao da je automobil, za koji se na slikama vidi da je Porše, bio iznajmljen i da je moguće da dečak nije bio upoznat sa bravom što je moglo da dovede do tragedije.

Još uvek nije jasno da li će protiv majke biti podignuta optužnica za smrt dečaka. (objektiv.rs)