Otac Nermina Handžića: Stradanje Šabana Šaulića teško mu je palo, htio je pjevati u njegovu čast!

Showbizz

Otac Nermina Handžića: Stradanje Šabana Šaulića teško mu je palo, htio je pjevati u njegovu čast!

Euforija oko pobjede na “Zvezdama Granda” 19-godišnjeg Nermina Handžića ne splasava.

Pravi se veliki doček u Tešnju na stadionu Luke prvoligaša TOŠK-a, a očekuje se od 10 do 15 hiljada ljudi. To je potvrdio i Nerminov otac, Hasan Handžić.

– Upravo se postavljaju bine i osiguravaju svi bezbjednosni elementi. Gradonačelnik je na sebe uzeo skoro najveći dio obaveza, sa svojim službama. Svi Tešanjci su još strastveniji poslije pobjede, svjesni su da poslije dobijanja pobjednika, čemu su i sami doprinijeli, imaju obavezu. U svakom slučaju, nikada pozitivnija klima u Tešnju nije bila od možda i onog najgoreg doba u smislu jedinstva, zajedništva, na momente zaborava realnosti i stvarnosti, a upravo je Nermin razlog za to, i njegov plasman – rekao je ponosni otac za portal “Avaza”.

Kaže kako oni, kao njegova porodica, Nermina prate još od 9. godine.

– Još od kada je počeo da nastupa i pjeva kao jako mali, u 11. godini kada je nastupao sa Šabanom Šaulićem u Beogradu, Novom Pazaru, a sada je došlo vrijeme da se okuša na velikoj sceni “Zvezda Granda”. Pratili smo ga, mislili smo neka pokuša. Nismo se nadali baš ovakvom uspjehu, iako je Nermin jedan kvalitetan pjevač. Sretni smo i zadovoljni, postigao je svoj cilj. Ujedinio je Tešanj na određen način, bukvalno nas je na nekoliko dana učinio presretnim kao grad, kao lokalnu zajednicu. Naravno, i državu. Bosna je ponovo pokazala jedinstvo. U Srbiji se pitaju kako devet Bosanaca u finalu nije razdijelilo glasove. Svakako smo sretni zbog toga. Bosna je opet dala pobjednika – rekao je Handžić.

Podrazumijeva se da su roditelji najviše sretni i ponosni. Hasan je zahvalan svima koji su dali podršku.

– Nadam se da će Nermin opravdati sve ono što mu je dato kao povjerenje, i kao čovjek i kao pjevač, ali i kao sportista. On je igrač fubalskog kluba TOŠK, pa ćemo vidjeti u kojem pravcu će ići – kazao nam je Hasan Handžić.

Opće je poznato da je idol Nerminu bio Šaban Šaulić, a s kraljem folka je još kao dječak imao čast nastupati.

– Nerminu je stradanje Šabana Šaulića jako teško palo. Htio je da u čast njemu pjeva samo njegove pjesme, ali mu nije dozvoljeno. Iskoristio je maksimalan prostor koliko je mogao da pjeva Šabana. Smatrao je to dugom, prije svega, to su dobre pjesme, a Nermin ga nevjerovatno voli. Ta njegova dječačka ljubav koja se u njemu ugradila zbog tog odnosa prema njemu. I to će sigurno ostati u Nerminu do kraja života. To je definitivno. S druge strane, kada nije uspio više Šabanove pjevati, onda je počeo naše bosanske, tradicionalne sevdalinke, pa je s tim segmentom upotpunio. Kada su ga pitali kakvu bi pjesmu da snimi, kazao je da bi narodnjak, ali da malo “miriše na sevdah”. To je otprilike Nermin – kazao nam je Hasan Handžić. (ekskluziva.ba)