Ne boli me to što si me prevario – Već što sam najbolje godine potrošila na tebe: Pismo jedne žene

Ispovijesti

Ne boli me to što si me prevario – Već što sam najbolje godine potrošila na tebe: Pismo jedne žene

Najdragocjenija stvar na cijelom svijetu je vrijeme i nikako ga ne bi smjeli trošiti tek tako.

Ja, kao naivna i zaslijepljena žena, potrošila sam najbolje godine na čovjeka za kojeg sam mislila da mi je sve, a on to nije bio. Zamislite samo kakav je to osjećaj kada se žena probudi jednog jutra, shvati da je napunila 50 godina, i da je prethodnih 30 godina provela sa čovjekom koji joj je nabijao rogove iza leđa.

To nije bila jedna prevara. Nije bilo ono “popilo se pa se desilio”. To je bila afera koja je trajala decenijama, kao i naš brak. I što je najgore, nije bila samo jedna afera. Došla sam u fazu u kojoj se pitam, šta je uopšte stvarno i istinito u mom životu?

Svu svoju pažnju sam pružala njemu i našoj porodici. Naravno, imala sam udvaranja sa strane ali me niko osim njega nije zanimao. Nisam željela drugima uopšte dati povoda da mi priđu ili ponude neku šemu. Toliko sam imala poštovanja prema njemu da sam cijeli život skrojila prema njegovim potrebama.

A on? Bio je samo sjajan glumac i obični izdajnik! Istina me je zabolila, možda i više od sve i jedne boli koju sam doživjela. Ali, ta bol je prošla, uspjela sam zaliječiti ranu. Ono što nikada neću prežaliti jeste ono dragocijeno vrijeme koje sam potrošila na takvog sebičnjaka i egocentrika.

Vrijeme je najdragocjenija stvar koju imamo i koju ne smijemo tek tako potrošiti. A ja sam najbolje godine potrošila na najgoreg čovjeka. Svoj ponos i dostojanstvo ću vratiti sa godinama, ali vrijeme nikada. Voljela bih da sam više obraćala pažnju na stvari koje su mi bile pred nosom.

Ali ne, bila sam previše zaluđena slikom idealne porodicu kakvu sam mislila da imamo. Zato molim sve žene koje su u vezi i braku da razmišljaju mozgom kojeg imaju i da ne dozvole da im se desi isto što i meni. Jer sve boli prođu i čovjek svašta prihvati, ali nikada da je izgubio najbolje vrijeme na najgore ljude. (atraktiva.net)