TAD JE IMALA DRUGO IME, ALI MIKROFON NIJE ISPUŠTALA IZ RUKE: Ovako se zvala Ana Bekuta, OBJAVLJENA SLIKA IZ PROŠLOSTI (FOTO)

Showbizz

TAD JE IMALA DRUGO IME, ALI MIKROFON NIJE ISPUŠTALA IZ RUKE: Ovako se zvala Ana Bekuta, OBJAVLJENA SLIKA IZ PROŠLOSTI (FOTO)

Folk zvijezda Ana Bekuta jedna je od najpopularnijih pjevačica narodne muzike.

Ona je profesionalnu karijeru počela sa nepunih 20 godina, a prvi album izdala je 1985. godine.

Mnogi ne znaju kako je pjevačica izgledala u djetinjstvu, a na jednoj Instagram stranici osvanula je njena fotografija kada je bila djevojčica, a i tada je pozirala sa mikrofonom, vejrovatno dok je nastupala na nekoj od školskih priredbi.

Fotografija je crno-bijela, ali se jasno može vidjeti da je pejvačica bila ljupka djevojčica, sa karakterističnim crtama lica.

Ono što je zanimljivo jeste da je Ana, odnosno Nada Polić, još kao deijte pjevala u horu i kulturno-umjetničkom društvu, a 1974. je na takmičenju “Prvi glas Priboja” osvojila visoku drugu poziciju.

Prvi pjevački angažman imala je 1980. godine i narednih pet godina pjevala je po restoranima i hotelima širom tadašnje Jugoslavije. Umejtničko ime Ana Bekuta je uzela 1985. na predlog Predraga Vukovića Vukasa, jer je tada na sceni bilo više Nada koje su se bavile narodnom muzikom. (balasevizam.novi.ba)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @foto.nostalgija