Imam 28, a moj muž 53 godine: Svi misle da je to ODVRATNO, ali ne znaju šta sam sve naučila od njega

Ispovijesti

Imam 28, a moj muž 53 godine: Svi misle da je to ODVRATNO, ali ne znaju šta sam sve naučila od njega

Nismo dozvolili da skeptici utiču na našu romansu, kaže ona

Velika razlika u godina između partnera je i dalje najveći tabu kada se govori o ljubavnim vezama.

I u većini slučajeva, ljudi će smatrati da su ovakvi odnosi u najmanju ruku čudni, pa čak i neprimereni.

– Brak je veza izgrađena na ljubavi i ne mogu da zamislim da svoj život (imam 28 godina) delim s bilo kim osim sa svojim 53-godišnjim suprugom – napisala je autorka Dženifer Lekstrom u tekstu u kojem je objasnila šta je naučila u vezi sa starijim muškarcem.

1. Više slušam
Moj suprug Tom imao je godine ludog života pre mene (kao kad je imao osam godina i kad mu je kuća eksplodirala; vreme provedeno u bendu; tragična smrt njegove četvorogodišnje ćerke u požaru), pa sam naučila da pažljivo slušam. Poznavanje njegovih životnih iskustava – pozitivnih i negativnih – pomoglo mi je u donošenju odluka.

2. Otvorenija sam
Da, u vezama poput moje češći slučaj je da je žena mlađa od muškarca, ali to ih ne čini manjim tabuom. Kad smo se Tom i ja prvi put upoznali, imala sam samo 18 godina i nisam želela da me vršnjaci osuđuju i govore da je to što sam sa partnerom starijim od njihovih roditelja “čudno” ili “odvratno”. Ili da me starije žene “prozivaju” da je on sa mnom samo zato jer je ušao u krizu srednjih godina.

Stara izreka “ponašaj se prema drugima onako kako bi voleo da se postupa prema tebi”, ovde je itekako primenljiva.

3. Zna šta radi
Naš odnos je polako napredovao od intelektualnih razgovora tokom ručka do dugih poljubaca i strastvenih zagrljaja tokom popodneva provedenih u krevetu.

Za razliku od mlađih muškaraca, iskustvo s Tomom se više baziralo na nama kao paru, nego samo na njemu i njegovim željama. Možda se poput dobrog vina, i muškarci poboljšavaju s godinama.

4. On mi pomaže da svaki dan uživam
Tom me naučio da cenim trenutak u kojem se nalazim, a ne da živim za budućnost. Podseća me da ne želim da svoj život posvetim planiranju budućnosti, jer ću, za tren oka, biti u njegovim godinama.

5. Naučila sam da sledim svoje srce
Bez obzira što nam je rečeno da će nas razlika u godinama razdvojiti, Tom i ja smo naučili da nas je tih 25 godina zbližilo više nego što je iko mogao da zamisli – uključujući i nas. Znali smo da je naša ljubav prava i nismo dopustili da skeptici utiču na našu romansu.

Razumevanje da morate da živite svoj život za sebe, veoma je bitno saznanje koje mnogi od nas zaboravljaju. (objektiv.rs)