Žena umalo OSLEPELA zbog greške koji mnogi mahinalno prave: Jednog jutra osetila je PROBADANJE u oku

Zdravlje

Žena umalo OSLEPELA zbog greške koji mnogi mahinalno prave: Jednog jutra osetila je PROBADANJE u oku

Po svemu sudeći nije primetila da su bakterije iz prljave tašne za šminku prešle na njena sočiva

Žena iz Velike Britanije je umalo oslepela zbog bakterijske infekcije u oku, koju je najverovatnije dobila zbog prljave torbe za šminku.

Laura Hokins (24) putovala je Australijom kada se jednog jutra probudila u bolovima i nije mogla da otvori desno oko. Njena kontaktna sočiva, koja su bila torbi za šminku, su izgleda pokupila bakterije i prenela joj infekciju.

To je prouzrokovalo ogroman čir na rožnjači koji je zahtevao hitnu intervenciju lekara jer je pretio da je potpuno oslepi na jedno oko. Ostali su joj jezivi ožiljci na rožnjači i jedva vidi na to oko.

– Nosila sam kontaktna sočiva dobrih nekoliko godina pre ovoga i nikada nisam imala problema, ali takođe nisam znala da je rizično da ih nosim. Uvek sam prala ruke pre i posle stavljanja kontaktnih sočiva, koristila sam fiziološki rastvor kao što bi i trebalo i držala sa futrolu zatvorenu u torbi za šminku – ispričala je žena iz Bristola za Miror.

U nastavku kaže da jednog jutra jednostavno nije mogla da podigne kapak, a da je i najmanja količina svetlosti koja bi se probila užasno pekla i probadala.

– Vid mi se nije vratio. Ne vidim baš tako dobro na to oko, a pogotovo kada je noć i kada ima jarkog svetla, jednostavno ne vidim. Svako može da dobije kontaktna sočiva na posle testa vida i mislim da bi trebalo da bude jasnijeg upozorenja kada se daju da se ovakve stvari mogu dogoditi jer je ovo bilo baš loše – kazala je ona. (objektiv.rs)