ZASMEJAVALA NAS U “LUD, ZBUNJEN, NORMALAN”, A DOŽIVELA JEZIVU TRAGEDIJU: Glumica koju obožava region izgubila sina na jeziv način

Showbizz

ZASMEJAVALA NAS U “LUD, ZBUNJEN, NORMALAN”, A DOŽIVELA JEZIVU TRAGEDIJU: Glumica koju obožava region izgubila sina na jeziv način

Bosanska glumica Belma Lizde Kurt, koja se proslavila ulogom u humorističkoj hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”, pre 12 godina doživela je najveću tragediju, kada je u nesreći u Kanadi nastradao njen desetogodišnji sin Jan Isak.

Naime, naslednik Rabije i njenog supruga Aleša Kurta bio je u poseti rodbini u Kanadi, a nesreća se dogodila kada je sa rođakom krenuo u vožnju kajakom, koji se prevrnuo.

On i njegova šezdesettrogodišnja rođaka krenuli su u vožnju kajakom, koji se zatim prevrnuo.

Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dečak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana. Kako su tada pisali mediji, suprug nestale žene je pozvao policiju, nakon čega je usledila masovna potraga helikopterima i čamcima.

Prevrnuti kajak uočen je tek sutradan oko četiri sata ujutru, a žena i dečak su pronađeni šest sati kasnije pored podvodnog grebena.

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umetnici nisu govorili o gubitku sina, već su se usredsredili na vaspitavanje svoje mlađe ćerke Ume.

Belma se posvetila radu s decom kroz brojne pozorišne radionice, a svoju kreativnost usmerila je i ka modi. Inspirisana svojom naslednicom, dizajnirala je modnu liniju za najmlađe koja se zove Umin ormar.

“Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica”, otkrila je glumica u razgovoru za magazin “Azra”, a upravo je Uma ta koja joj je dala snage u najtežim danima. (Kurir.rs)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Belma Lizde-kurt (@belma_kurt_)