Ovaj kralj od čovjeka mi je dao 500 maraka tada: Karleuša je prve pare u životu zaradila od Jašara Ahmedovskog!

Showbizz

Ovaj kralj od čovjeka mi je dao 500 maraka tada: Karleuša je prve pare u životu zaradila od Jašara Ahmedovskog!

Jelena Karleuša počela je profesionalno da pjeva sa 17 godina, ali svoj prvi honorar zaradila je još mnogo ranije, svirajući flautu, i to Jašaru Ahmedovskom.

Naime, pjevačica je tada išla u muzičku školu i svirala flautu, a Jašar, koji je bio velika zvijezda, družio se sa njenom majkom Divnom Karleušom, u to vrijeme popularnom radio voditeljkom. Međutim, popularnost tada nije nužno značila i dobru zaradu, te je pokojna Divna, kao i drugi zaposleni na Radio Beogradu, imala bijednu platu, koju bi tadašnja hiperinflacija pojela čim bi je primila.

Jednom prilikom, Jelena je otkrila da je prvi bakšiš u životu dobila od Jašara, a kasnije je on ispričao kako je do toga došlo.

– Meni je jako drago što je ona to rekla, ja ne volim da pričam o tim stvarima zaista. Eto, pošto je ona sama to rekla, drago mi je da se sjetila tog trenutka i tog događaja. Ja sam sa njenom majkom bio zaista dobar drug i prijatelj, družili smo se svaki dan kad sam slobodan i nisam na turneji. Ona je radila u Radio Beogradu – počeo je Jašar priču:

– Odlazio sam kod njih kući, ona je tada bila mala, imala je 10 do 12 godina otprilike. Išla je tada u muzičku školu i svirala mi je jednu moju pjesmu koja je u to vrijeme bila hit ‘Jagnje moje malo’. Svirala je foršpil i eto, ja sam joj dao da kupi čokoladicu – ispričao je Ahmedovski prošle godine za medije, a danas velika muzička zvijezda potvrdila je njegove riječi.

– Ovaj kralj od čovjeka mi je dao 500 maraka tada! U tom momentu plata moje mame je bila dvije marke i jako smo teško živjele! Tako da je moj prvi muzički honorar bio sa 10 godina, za sviranje pjesme ‘Jagnje moje malo’ – napisala je Jelena na društvenim mrežama poslije Jašarove izjave u nekadašnjoj emisiji „Pečat u vremenu“.

Inače, Karleuša je završila nižu muzičku školu. (Izvor: Nova.rs)