Tragedija u BiH: U dvorištu kuće otac pronašao mrtvu 19-godišnju kćerku

Svijet

Tragedija u BiH: U dvorištu kuće otac pronašao mrtvu 19-godišnju kćerku

Iz Policijske uprave Zvornik saopćeno je da je Policijskoj stanici Bratunac u petak u 14.40 sati prijavljeno da je u Javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja u Bratuncu dovezena osoba inicijala A. P. u besvjesnom stanju, te da su ljekari konstatovali smrt

Devetnaestogodišnja A. Petković iz mjesta Suha kod Bratunca pronađena je mrtva u dvorištu porodične kuće u ovom mjestu, a bijeljinsko Okružno javno tužilaštvo naredilo je obdukciju kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

Iz Policijske uprave Zvornik saopćeno je da je Policijskoj stanici Bratunac u petak u 14.40 sati prijavljeno da je u Javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja u Bratuncu dovezena osoba inicijala A. P. u besvjesnom stanju, te da su ljekari konstatovali smrt.

Policijski službenici PS Bratunac su postupili po prijavi i obavili uviđaj lica mjesta. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio obdukciju u Zavodu za sudsku medicinu u Bijeljini – naveli su iz PU Zvornik.

Kako nam je rečeno iz policije, prema tragovima prikupljenim na mjestu događaja, nema tragova koji bi ukazivali na postojanje eventualnog krivičnog djela. Kako saznajemo od mještana Suhe, djevojka je i ranije imala određenih zdravstvenih problema.

Kako sam čuo, samo je pala. Ona je bila bolešljiva, padala je u nesvijest nekoliko puta. Tako je valjda bilo i u petak. Otac je našao u dvorištu. Odmah su je prevezli u Dom zdravlja, ali je već bila mrtva – kazao nam je komšija porodice Petković, koji nije želio da mu se objavi identitet. (Agencije)