TRUDNICE U OVOJ BUREGDŽINICI IMAJU BESPLATAN BUREK: MOGU DOĆI KOLIKO GOD PUTA ŽELE

Zanimljivosti

TRUDNICE U OVOJ BUREGDŽINICI IMAJU BESPLATAN BUREK: MOGU DOĆI KOLIKO GOD PUTA ŽELE

Na pitanje: “Gdje ćemo na doručak?” uobičajeno je da se čuje: “Na burek, šta drugo”, a da ovo omiljeno pecivo sve češće bude na meniju budućih mama u Negotinu (Srbija), priželjkuje Nikola Petraćković iz ovog grada koji je odlučio da ponudi besplatan obrok za trudnice.

Mi smo malim doprinosom odlučili da pomognemo našim trudnicama, da im ovdje obezbijedimo besplatan obrok. Mogu da dođu koliko god puta žele dnevno, nema ograničenja. Nije bitno iz kojeg su grada, mogu da dođu i iz Beograda, Novog Sada, Negotina… Želimo da pomognemo u rađanju djece. Negotin je lijep grad, ali imamo malo problema sa bijelom kugom, pa želimo da podstaknemo mlade roditelje – navodi Nikola.

Nedaleko od pekare nalazi se savjetovalište za mlade mame, a Miljana koja je u šestom mjesecu trudnoće nedavno je čula za ovu akciju.

Ovo je prelijep gest, time je pokazao šta nosi u sebi. On ima troje djece i znam da će ovo mnogima pomoći, dokazao je humanost – rekla je ona.Kako kaže, probala je pitu sa sirom i sa zeljem.

Tajnu dobrog bureka probao je Manuel Trujkić, koji je sa svega 19 godina postao jedan od najboljih majstora u gradu. Kada završi tri kore, onda priprema i sljedeću.

Kora se prvo razvuče, a onda krenete da je bacate – navodi on.

Mještani su prijatno iznenađeni i smatraju da je ovo odličan način da se poboljša natalitet u Negotinu.

Svojim primjerom Nikola je dao ideju da se pokrenu slične akcije, a prijedlog je da se besplatna hrana osigura i za socijalno ugrožene, prenose Nezavisne novine. (hayat.ba)