Otac učio maloljetnog ubicu da puca: Isplivala fotografija Koste K. i doktora Vladimira K. u maskirnoj uniformi!

Svijet

Otac učio maloljetnog ubicu da puca: Isplivala fotografija Koste K. i doktora Vladimira K. u maskirnoj uniformi!

Ugledni doktor Vladimir K. učio je svog maloljetnog sina Kostu K. da puca! On ga je vodio u streljanu, ali i na poligone na kojima je vježbao gađanje.

Informer je došao u posjed fotografije na kojoj se vidi nasmijani Vladimir sa puškom u ruci, dok pored njega sa maskom na licu pozira njegov maloljetni sin Kosta.

Kosta je bio toliko dobro obučen, da je upao u Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar” i prvo ubio čuvara škole, a zatim i osam školskih drugova.

– Kostin otac je imao veliku količinu oružja u kući. Kosta je očigledno iz njegovog sefa uzeo oružje prije zločina. Sam je napravio molotovljeve koktele. Imao je ogromno znanje o oružju. Svemu ga je učio otac koji ga je redovno vodio i u streljanu – kaže izvor Informera.

Doktor Vladimir K. je uhapšen i trenutno se nalazi u pritvoru, dok je Kosta K. smješten na Kliniku za psihijatriju i neurologiju.

Podsjećamo, u nezapamćenoj tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubijeno je osmoro djece i nastavnik, a ranjeno je šest učenika i nastavnica. (ekskluziva.ba)