Zašto to radiš? Kćerka srpskog odbojkaša smrt gledala ravno u oči, hrabro stala pred ubicu da spasi drugove!

Svijet

Zašto to radiš? Kćerka srpskog odbojkaša smrt gledala ravno u oči, hrabro stala pred ubicu da spasi drugove!

BEOGRAD – E.K. (14), kćerka legendarnog odbojkaša i odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, koja je stradala 3. maja u nezapamćenoj tragediji u beogradskoj OŠ Vladislav Ribnikar, kada je dječak (13) iz te škole počeo da puca, sahranjena je jučer na Centralnom groblju.

Vladika Ilarion – vikar patrijarha Porfirija je držao opelo na sahrani i govor, u kom je i naveo da je E.K. (14) kobnog 3. maja, istupila hrabro pred dječaka -ubicu (13) i na taj način spasila mnogu djecu.

– Porfirije se moli za našu djecu. Izuzetno mi je teško da pričam danas. Iz ove muke i bola, molimo se Gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život. Ona je vojnik i junak Hristov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli da nastavljamo da živimo zbog njihove žrtve.

Treba da se molimo i za dječaka i njegovu nesretnu dušu. Ona se ispriječila tom zlu koje je bilo u tom nesretnom dječaku i rekla: “Zašto to radiš, prestani”, i dala vremena da bi se neka djeca spasila.

Kada se sretnemo na onom svijetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovjek u toj školi”, rekao je on na sahrani žrtvama masakra.

Na dan sahrane, njen otac nije se odvajao od plišanog mede, omiljene igračke svoje pokojne kćerke. Roditelji su je ispratili u bijelom kovčegu iza kog se nemo kretala rijeka ljudi.

“Sve male duše, koje su sada otišle u drugi svijet, otišli su čisti, nevini, kao što i priliči djeci – rekao je sveštenik ispred kapele i dodao: – Na današnji dan, neka im je slava i neka im Sveti Đorđe pomogne da se tamo snađu i nađu sebi smiraj. (ekskluziva.ba)