Preskakala sam mrtvog dječaka: Stravična ispovijest djevojčice koja je bila u učionici za vrijeme masakra, a onda se obratila ubici!

Svijet

Preskakala sam mrtvog dječaka: Stravična ispovijest djevojčice koja je bila u učionici za vrijeme masakra, a onda se obratila ubici!

U ranim jutarnjim časovima u srijedu se u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” dogodio krvavi pir kada je dječak, inače učenik sedmog razreda, izvadio pištolj i pucao u čuvara, nastavnicu historije i prisutne đake. U pucnjavi je ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja, a ranjeno je sedmoro.

Jedna djevojčica (ime poznato redakciji), učenica škole Vladislav Ribnikar, koja je nažalost svojim očima vidjela krvavi pir, se oglasila na društvenim mrežama. Okačila je nekoliko slika svojih poginulih drugara, a jedna od nastradalih djevojčica joj je kako navodi bila najbliža drugarica.

– Dobila sam puno poruka za ovu tragediju što se desila. Dječak je prošle godine išao u drugu smjenu gdje su ga i ismijavali. Ove godine je prešao u našu smjenu i svi su ga gotivili i družili se sa njim normalno. Svi su ga zvali na rođendane i svaki put kada smo izlazili napolje, uvijek smo ga zvali. U školi je dobio 2 iz tehnike i tehnologije i 3 iz matematike. Sa nastavnicom historije je išao na školsko, opštinsko i na gradsko ja mislim. Bio je odličan đak i uvijek je bio 5,0. Svi su mislili da živi u normalnoj porodici.

– Međutim 03.05.2023. imali smo svi normalan čas historije gdje smo učili novu lekciju. Bilo je oko 5 minuta do kraja časa i čujemo mi pucnjavu, misleći da su to petarde…(u to vrijeme on ubije obezbjeđenje i dežurne učenike), poslije toga ulazi u kabinet za historiju sa dva pištolja i kreće da puca u nastavnicu historije i njegovog najboljeg prijatelja gdje smo se svi sakrili ispod stolova”, napisala je djevojčica i navela i inicijale upucanog dječaka i dodala:

– Svi smo bili u šoku, sakrivali smo se ispod stolova i ja sam u jednom momentu zavrištala. On je vjerovatno gledao odakle se čuje taj zvuk, ja sam ustala, preskočila mrtvog dječaka (navela inicijale) i istrčala sam iz kabineta. Za mnom su istrčali jedna djevojčica i dva dječaka gdje smo nas četvoro tako ostali živi. Vidjeli smo dežurne učenice i obezbjeđenje mrtvo, bili smo u šoku ali smo istrčali iz škole. Drugarica i ja smo otrčale do mene kući dok su dječaci otišli svojim kućama. Poslije nam je javljeno da je jedna djevojčica (navedeni inicijali) upucana u ruku, ali da je živa. Poslije nam je javljeno da su neki naši prijatelji mrtvi, a neki u Urgentnom i Tiršovoj”, napisala je djevojčica.

Ona je dobila puno poruka podrške, a na TikToku je objavila još jednu potresnu poruku koju je posvetila dječaku koji je počinio krvavi pir.

“Hvala ti puno, ubio si mi najbliže. Danas sam zbog tebe išla na tri sahrane umjesto u Mitićevu rupu ili na Tašmajdan. Hvala ti puno što su me nosili na sahrani. Hvala ti puno što sam morala ovo da preživim sve. I hvala puno za traume”, napisala je djevojčica inače učenica koja je preživjela masakr. (ekskluziva.ba)