Molili smo se, ali ona više ne diše: Potresnim riječima od Angeline se oprostili drugari iz OŠ Vladislav Ribnikar!

Svijet

Molili smo se, ali ona više ne diše: Potresnim riječima od Angeline se oprostili drugari iz OŠ Vladislav Ribnikar!

Stalo je i Angelinino srce. Punih 12 dana borili su se za život ove djevojčice koju je metak Koste K. pogodio pravo u glavu. Ljekari u Univerzitetskoj dječjoj klinici u “Tiršovoj” su dali sve od sebe. Spasa nije bilo. Angelina je i zvanično 10. Kostina žrtva.

Ta vijest je opet sve potresla i podsjetila na, u sjećanju još i te kako živ masakr koji je u OŠ “Vladislav Ribnikar” počinio trinaestogodišnji Kosta K.

– Više ni ona ne diše, a molili smo se svi u školi da ona i Vladimir ostanu živi. Čak smo i plakat s porukom za njihovo brzo ozdravljenje zalijepili na ulazu u školu. Vjerovali smo u bolje, u doktore, njihovu mladost i izdržljivost, bez obzira na povrede koje su zadobili. Ali eto, izgubismo i Angelinu. Ostao nam je još samo Vladimir i nadamo se da će nam se, bar on, vratiti, ušetati u učionicu i ponovo biti sa nama.

Ovako su, poslije vijesti da je u Dječjoj klinici u “Tiršovoj” preminula Angelina govorila dvojica đaka Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, u kojoj je 3. maja, trinaestogodišnji Kosta K. pucao iz vatrenog oružja i ubio osmoro đaka i čuvara, ranio trinaestoro, pišu “Novosti”. (ekskluziva.ba)