Ginče, cvijete naš… Mama se oprostila od Angeline, posljednje Kostine žrtve: Oprosti što te nismo sačuvali!

Svijet

Ginče, cvijete naš… Mama se oprostila od Angeline, posljednje Kostine žrtve: Oprosti što te nismo sačuvali!

Sahrana desete žrtve Koste Kecmanovića, Angeline Aćimović (14), je održana na groblju Lešće u Beogradu.

Njena porodica se taj dan od nje oprostila u potresnoj čitulji, koju prenosimo u cjelosti.

– Ginče, jedinstveni i neponovljivi cvijete naš, imali smo ogromnu privilegiju da živimo sa tobom, za tebe i zbog tebe. Kako nadomjestiti ogromnu prazninu izazvanu tvojim odlaskom u ljepše, pravednije, uređenije i bezbjednije mjesto za život.

Tvoja misija na ovom svijetu u kome je nezamislivo živjeti bez tebe, bila je ispunjena besprijekorno. Sa zadivljujućom lakoćom si umjela da izazoveš osmijeh na licu svakog od nas, da ostvariš čarobna djela svojim rukicama, da rješavaš zadatke kao od šale, da plešeš kao leptir, da se odlučno boriš za pravdu svuda i uvijek, da svojim primjerom budeš uzor svima nama, da ispuniš sva obećanja pa i da častiš keksiće kada dobiješ četvorku jer je bilo monotono vidjeti samo petice u školi.

Ispunjeni tvojom ljubavlju i energijom, klanjamo ti se i molimo za oproštaj što te nismo sačuvali u ovom svijetu, već smo dopustili da svoju misiju nastaviš tamo gore. Ljubavi, moli boga za nas da nam oprosti, a mi znajući da nas gledaš zajedno sa anđelima, potrudićemo se da postanemo bolji ljudi.

Neiscrpni izvore naše radosti, vole te više od neba i čekaju naš ponovni susret – napisali su oni, a u potpisu stoje imena njenih roditelja i najbližih rođaka.

Djevojčica Angelina je bila najteže ranjena u masakru u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Nesretno dijete se nakon pucnjave u školi 12 dana borilo za život, ali teške povrede od metka u glavi nije uspjela da pobijedi. Njeno srce prestalo je da kuca 15. maja i tako je ona postala deseta žrtva dječaka Koste Kecmanovića (14) koji je 3. maja nasumičnom pucnjavom u školi usmrtio još osam učenika i radnika obezbjeđenja, a nastavnicu istorije i drugih četvoro učenika ranio. (ekskluziva.ba)