Sine, šta uradi, svima uništi živote: Otac dječaka ubice očajan iza rešetaka!

Svijet

Sine, šta uradi, svima uništi živote: Otac dječaka ubice očajan iza rešetaka!

Vladimir Kecmanović (47), otac dječaka Koste (13) koji je ubio devet učenika i čuvara OŠ “Vladislav Ribnikar”, dane u pritvoru provodi u očajnom stanju i od sramote ne komunicira ni sa kim. Prema saznanjima Republike, svjestan je da su životi članova njegove porodice upropašteni.

Monstruozni dječak je 3. maja upao u svoju školu u beogradskoj opštini Vračar i nasumičnom pucnjavom iz pištolja ubio radnika obezbjeđenja i dežurnu učenicu, a onda još sedmoro đaka iz svog odjeljenja. Ranio je učiteljicu historije i još petoro učenika, od kojih je jedna djevojčica poslije 12 dana preminula.

Kosta je masakr počinio pištoljem CZ šedou iako je sa sobom ponio i ruger MK. To oružje je u posjedu njegovog oca, koji za njih ima dozvolu, ali se nalazilo u nepravilno obezbijeđenom metalnom sefu u ormaru, koji se nalazi u predsoblju stana.

Zbog toga je Vladimir Kecmanović, po zanimanju radiolog, uhapšen istog dana kada je njegov sin počinio najstrašniji zločin. Njemu je kasnije određen pritvor do 30 dana jer nije pravilno obezbijedio oružje i zbog toga se tereti za krivično dejlo teška djela protiv opšte sigurnosti i prijeti mu do 12 godina zatvora.

Prema saznanjima Republike, Kecmanović je u pritvorskoj jedinici pao u totalni očaj i jedino što uspije da progovori je vezano za tragediju koju je počinio njegov sin.

– Nadležni u Centralnom zatvoru svjesni su da je Kostin otac u veoma teškom stanju i drže ga pod većom prismotrom nego druge pritvorenike. Vladimir po cijeli dan sjedi u ćeliji i skrhano zuri u pod, kao da konstantno vrti scene masovnog ubistva svog sina u školi i sve dublje tone u očajanje. Kad god nešto uspije da izusti tada promrmlja sebi u bradu: “Sine, šta uradi, upropasti nam živote. Šta ćemo sad? Nema nam više života. Nema više ničega. Prokleta streljana i pištolji…” – ponavlja Kecmanović iz dana u dan, opisuje izvor blizak slučaju.

Takođe, sagovornik kaže da je doktor svjestan da ni za njega, a ni za njegovu porodicu nema nikakve budućnosti, a uprava zatvora mu konstantno nudi psihijatrijsku pomoć, kao i zbog bojazni da će dići ruku na sebe. Kecmanović odbija svaku vrstu komunikacije, kako s ostalim zatvorenicima tako i sa zaposlenima u Centralnom zatvoru.

– Osim potpunog beznađa, njega grize i ogromna sramota. Zna da cijelo neposredno okruženje, ali i cijela Srbija, priča o njemu i njegovom sinu i da za Kostino zlo nema nikakvog opravdanja. Zato je riješio da ni s kim ne progovara jer misli da bi mu razgovor o tome i slušanje tuđih komentara još više pogoršao stanje – objašnjava izvor.

Nakon Kecmanovićevog hapšenja Više javno tužilaštvo saopštilo je da se sumnja da je on sina vodio u streljanu, gdje je dječak učio da puca iz vatrenog oružja iako je to zabranjeno za njegov uzrast. Kosta je nakon masakra sam pozvao policiju, a onda je odveden na saslušanje, pa u jednu psihijatrijsku ustanovu na opservaciju, gdje je i sada smješten. (ekskluziva.ba)